23948sdkhjf

Energikrisen får industribagere til at nedprioritere særlige produkter

Industribagerikæmperne Easyfood, Bisca og Kohberg er hårdt ramt af de høje energipriser.

- Vi er blevet en slankere virksomhed, og også en slankere virksomhed, end vi egentlig selv havde ønsket. Simpelthen for at få en balance, siger Flemming Paasch, der er administrerende direktør i Easyfood, til Børsen, der tilføjer, at man har været nødsaget til at opsige flere medarbejdere og har måttet bremse langsigtede investeringer.

Også hos Bisca arbejder man hårdt for at få kontrol over omkostningerne:

- I første og anden kvartal i år var vi ramt af ekstraordinært høje råvarepriser og tredje og fjerde kvartal kommer også til at skille sig ud, fordi de høje energipriser rammer hårdt. Det er svært at opretholde lønsomheden, fortalte administrerende direktør i Bisca, Kristian Walsøe, til Food Supply i begyndelsen af oktober.

Om Bisca

Bisca er ejet af den norske fødevarekoncern Scandza, der har en lang række skandinaviske fødevarebrands under sig.

Bisca har omkring 250 ansatte og omsatte i 2021 for 362 millioner kroner.

Kage- og kikseproducenten har siden 2006 haft det 132-årige Karen Volf-varemærke i folden, hvor man blandt andet producerer og sælger de klassiske "butter cookies".

Kilde: Bisca

For  Bisca betyder de massive omkostninger, at det kan blive nødvendigt at skrue ned for produktionen af tvebakker, skriver Børsen, da man prioriterer de produktionslinker, der kræver mindre energi.

Hos Kohberg forsøger bageriet at investere sig ud af energikrisen. Kraftvarmeværket, der kørte på gas, er skiftet ud med industrivarmepumper ved bageriet i Sønderjylland. 

Der er dog tale om ekstremt høje - men nødvendige - udgifter fortæller René Norman Christensen, der er administrerende direktør i Kohberg, til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079