23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Skandaleramt laksefabrik dropper produktkategori – får ophævet forbud

Fødevarestyrelsen ophæver det delvise forbud mod Polar Salmon Hjerting Laks, da virksomheden stopper med at producere spiseklare produkter uden styret vækst af listeria

Lang tids listeriakrise hos Polar Salmon Hjerting laks når et foreløbigt punktum, da fabrikken dropper en hel produktkategori.

Det ophæver samtidig Fødevarestyrelsens forbud mod virksomheden, der netop gik på de specifikke produkter.

Det skriver Polar Salmon Hjerting Laks i pressemeddelelsen.

- Fødevaresikkerhed og tillid til vores produkter kommer altid først. Derfor var det en nødvendig beslutning,
udtaler Jesper Kelly Innes, CEO i Polar Salmon Hjerting Laks, i en pressemeddelelse.

Det delvise produktions- og markedsføringsforbud blev udstedt af Fødevarestyrelsen d. 4 juli og ville gælde i minimum otte uger.

Droppet prøveplan

For at få lov til igen at producere de omfattede produkter skulle virksomheden gennem en intensiveret prøveplan foretaget af et eksternt, akkrediteret firma, der ville starte forfra, hvis der blev fundet listeria. Med beslutningen om at droppe produktkategorien, er det nu ikke længere nødvendigt.

- Vores fremtid afhænger af den tillid, kunderne og forbrugerne har til vores produkter. Så selvom det har store økonomiske konsekvenser for Polar Salmon Hjerting Laks at måtte opgive en hel produktkategori, mener vi, at det er det rigtige valg, udtaler Jesper Kelly Innes.

Krisen har tidligere fået direktøren til at melde ud, at han forventer, bundlinjen for 2025 som minimum vil blive halveret. Det ser nu ud til at blive forværret, efter virksomheden ikke længere vil producere f.eks. koldrøget laks og hellefisk uden tilstrækkelig styring gennem. Virksomheden fortsætter med produkter, hvor vækstbetingelserne styres via saltning, tilsætningsstof, røgning, marinering og temperatur.

Siden 2019 er fabrikken kædet sammen med 27 sygdomstilfælde og fire dødsfald relateret til listeria.  Senest modtog virksomheden indskærpelser om bl.a. skriftlig risikoanalyse og mærkning.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093