23948sdkhjf

Shitstorm og høje priser: Aalborg Streetfood lukker indtil foråret

Aalborgensere, der vil besøge Aalborg Streetfood, kommer til at gå forgæves resten af året.

Det populære madsted er nemlig lukket, og med få undtagelser bliver der ikke åbnet for køkkenerne igen før til foråret.

Det oplyser Aalborg Streetfoods indehaver, Toni Jørgensen. Han forklarer blandt andet beslutningen med inflationen og dårlig omtale.

- Stigende elpriser og fødevarepriser er medvirkende årsag til, at vi takker af for denne sæson, siger han.

- Samtidig har vi været påvirket af en shitstorm på de sociale medier tidligere på året, hvor folk syntes, at det var for dyrt at komme herud. Men inflationen havde fået vores råvarer til at stige fra 30 til 300 procent, uddyber han.

Toni Jørgensen oplyser, at Aalborg Streetfood også har kunnet mærke, at aalborgenserne generelt er blevet mere tilbageholdende med at bruge penge på at gå ud at spise, efterhånden som konsekvenserne af energiprisernes himmelflugt er slået igennem.

- Hele restaurantionsbranchen oplever i øjeblikket et fald på mellem 40 og 60 procent i omsætningen, siger Toni Jørgensen.

Åbner ved særlige lejligheder

Selv om lukningen gælder hele Aalborg Streetfood resten af året,  vil dørene på Skudehavnsvej ved særlige lejligheder blive åbnet for arrangementer. Ved disse lejligheder vil et eller to køkkener også åbne, så de besøgende kan få lidt at spise.

- Vi kommer til at holde nogle events i vores eventhal og rustområde henover efteråret, og så lukker vi et par køkkener op ved samme lejlighed, oplyser Toni Jørgensen..

Toni Jørgensen har tidligere givet udtryk for, at der helst skulle være åbent på Skudehavnsvej året rundt, og han er derfor ked af, at han har set sig nødsaget til at lukke for i år. Ikke mindst fordi det også sidste år var nødvendigt at dreje nøglen om midlertidigt. Dengang var det på grund af corona-restriktionerne.

- Hvis man som virksomhed gerne vil lave noget helårs, og det ikke kan lade sig gøre, er det selvfølgelig enormt frustrerende. Men hvis du har dyre råvarepriser, og kunderne ikke vil betale mere, fordi de selv er ramt på pengepungen, og hvis du samtidig har stigende energipriser, så må du jo lukke ned og minimere dit tab over vinteren. Det handler om at føre en økonomisk ansvarlig politik, siger Toni Jørgensen, der dog er fortrøstningsfuld, når han kigger ind i krystalkuglen.

- Jeg har tiltro til, at Aalborg synes, at Streetfood er et rigtig fedt sted at være, især om sommeren. Jeg tror absolut, at folk synes, at det her sted er en af perlerne i byen og vil fortsætte med at støtte os. Og så håber jeg selvfølgelig på, at energi- og fødevarepriserne snart falder igen, siger han og oplyser, at Aalborg Streetfood åbner igen til april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062