23948sdkhjf

Køkkenchefer og fødevaregrossister skal blive klogere i Aarhus

Cirka 160 avlere, køkkenchefer, grossister og leverandører mødes på mandag til såkaldt plantetopmøde i Aarhus, hvor målet er at styrke samarbejdet mellem avlerne og de madprofessionelle.

- Vi skal spise flere planter. Det er en bunden opgave, men udviklingen skal være drevet af lyst, velsmag og glæde. Forandringer sker bedst, når hele værdikæden arbejder sammen. Derfor er det vigtigt, at avlere, køkkenchefer, distributører og organisationer samles til et plantetopmøde, så de kan se, smage og opleve alt det, de hver især bringer til bordet – bogstavelig talt, siger Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark, der står bag Plantetopmødet.

Det sker i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Madfællesskabet og Food Festival.

Åbent køkken

Arrangørerne peger på, at danske avlere kan levere over 1.000 forskellige varer, men at danskerne alligevel spiser flere og flere planter dyrket uden for landets grænser. Fra 2015 til 2021 er importen af økologisk frugt og grønt mere end tredoblet - så mens tallene peger på, at kurven er ved at vende og danskerne spiser flere planter, så spiser vi groft sagt kun mere af det, der dyrkes andre steder end herhjemme, nævner arrangørerne.

Programmet for Plantetopmødet byder på oplæg, plantetalks og workshops. Om eftermiddagen er der åbent køkken, hvor 13 køkkenchefer viser vejen til mere plantemad, mens deltagerne kigger dem over skulderen og smager med undervejs. 

Køkkencheferne kommer ifølge arrangørerne fra "nogle af de fremmeste plantekøkkener" og tæller blandt andre Claus Henriksen fra MOTA i Nykøbing Sjælland, Rune Sørensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus og Mathilde Grue fra Restaurant Blink i Skagen.

Arrangementet er for inviterede madprofessionelle. Man kan sende en mail til projektleder Mette Rask på mern@thefoodproject.dk, hvis man ønsker at deltage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109