23948sdkhjf

Fynsk flødebollefabrik efter ny, stor aftale: “Nu tør vi mere end nogensinde drømme stort”

Efter at have haft sine flødeboller med navnet Ærli' på hylderne hos discountkæden Lidls 138 danske butikker siden juli er den fynske flødebolleproducent SweetNorth nu særdeles optimistisk: Salget går så godt, at drømmen om et eksporteventyr lever i bedste velgående, fortæller stifter og direktør Michael Møller Larsen.

- I dag leverer vi omkring 15.000 flødeboller om måneden til Lidl. Med den interesse og opbakning tør vi mere end nogensinde drømme stort om at få vores flødeboller ud over landets grænser på sigt. Her har vi den klare fordel, at vores flødeboller kan fryses ned og eksporteres, uden at det påvirker smagen. Ligesom samarbejdet med Lidl måske kan hjælpe med at åbne døre til nye markeder, siger han.

Sammen med sin kompagnon Mike Maarup har han siden 2020 haft flødebolleproduktion i Haarby på Fyn. De i alt fem ansatte producerer økologiske flødeboller fra bunden, uden laktose og gluten.

Produktionen er tilrettelagt med bæredygtighed som en vigtig ingrediens; blandt andet kommer fabrikkens energi fra vindkraft, al madspild bliver lavet om til varme eller serveres som grisefoder, og brugen af plastic i emballagen er minimeret, påpeger Michael Møller Larsen.

Efter en hård opstart præget af corona besluttede SweetNorth-iværksætterne at deltage i en pitch-runde, som Lidl arrangerede med det formål at hjælpe lokale fødevarevirksomheder med at komme på hylderne, og det gav altså pote. Ærli'-flødebollerne er i dag er en del af Lidls produktserie "En bid af Danmark".

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Skare har solgt to pålægsvirksomheder til konkurrent
Arla Danmark finder ny landedirektør
Emballageretur åbner op for tilmeldinger i dag: - Vi forventer stærkt at blive godkendt
100.000 liter øko-øl revet væk: Nu kommer den ud i hele landet
Kurt Skare giver Nykredit og Deloitte konkursskyld
Nordjysk slagteri bremser op: 50 medarbejdere sendes på fordeling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11