23948sdkhjf

Styrelse har beslaglagt tonsvis af kød hos Skare Meat Packers

På et kontrolbesøg hos Skare Meat Packers i Vejen i december beslaglagde Fødevarestyrelsen 250 tons frossent kød.

Det skriver FødevareWatch.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport varede besøget 12 timer og 40 minutter og kontrollører fandt blandt andet oksestege fra 2010, okse striploins fra 2011 og entre cote steaks fra 2014.

Uddrag fra rapporten:

  • "Ved gennemgang af produktionen blev der i køregangen opbevaret 192 røde kasser fordelt på 6 paller med oksesmåkød 5 %. "
  • "Kasserne er påtrykt etiket med født, opvokset, slagtet i Italien og opskåret i Danmark. Etiketten sad under filmen på pallen."
  • "Etiketten, der er påsat af virksomheden uden på filmen i forbindelse med indvejning, og som skal være den der danner baggrund for videre mærkningsoplysninger, angiver, at kødet skal mærkes med født, opvokset, slagtet i Tyskland og, opskåret i Danmark. Der er således ikke overensstemmelse mellem oplysningerne på de to etiketter."
  • "Følgende er konstateret: Virksomheden kunne ikke fremvise sporbarhedsdokumentation på de nævnte fødevarer. Der drejer sig om følgende produkter: - Entre cote steaks, produktionsdato 25-04-2014 - Striploin steak 180 gr. produktionsdato 16-09-2014 - Oksesteg, produktionsdato 20-04-2010 - Okse striploin, produktionsdato 11-05-2011."
  • "Under kontrollen oplyses det, at man ikke har sporbarhedsdokumentation på alle fødevarer, der er indkøbt for mere end 5 år siden, og som opbevares på eksternt frysehus."
  • "Beslaglæggelsen omfatter 250 ton. Virksomheden skal hurtigst muligt og senest d. 01-02-2023 fremsende sporbarhedsdokumentation for indkøb af disse produkter. Såfremt virksomheden ikke kan fremvise sporbarhedsdokumentationen for fødevarerne, kan Fødevarestyrelsen træffe afgørelse om påbud om destruktion".

Kilde: Fødevarestyrelsens kontrolrapport

Chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark, oplyser til FødevareWatch, at det i sig selv ikke er ulovligt at opbevare kød uanset alderen på varerne. Men kødet kan være ulovligt, hvis Skare Meat Packers ikke kan fremvise dokumentation på kødet - og dermed sporbarhed.

Ifølge Michael Rosenmark har virksomheden ikke gemt fakturer på varer, der er mere end fem år gamle - altså fra før 2017. Alligevel har Skare brugt det gamle kød så sent som i 2022.

- Det, vi kan se, er, at man i sidste år jævnligt, faktisk mange gange, har brugt af de varer, der er mere end fem år gamle, og flyttet det fra frysehuset over i produktionen, og der har vi jo så bedt virksomheden om at fortælle, hvad har de har brugt det til, siger Michael Rosenmark til FødevareWatch.

Skare Meat Packers har frem til 1. februar til at fremskaffe fakturaer. 

Food Supply arbejder på at få en kommentar fra Skare Meat Packers ledelse.

Ifølge kontrolrapporten er ”virksomheden ikke enig i gennemførelsen af kontrollen.”

Fødevarestyrelsen har ifølge FødevareWatch valgt at melde Skare Meat Packers til politiet for forkert anmærkning.

Skare Meat Packers hører under Skare-koncernen. Kødkoncernen omsætter årligt for over 1,2 milliarder kroner.

Siden 2014 har Skare-koncernen haft en række større underskud.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurs får ikke Fødevarestyrelsen til at droppe Skare-sagen
Skare-kurator arbejder på at sælge - flere har vist interesse
Bagger-Sørensen har købt en større bid af Future Food og ændrer ledelsen
Nordthy har igen købt op - hidtidig ejer følger med som ny direktør
Medie: Konkurs påvirker ikke detailbranchens interesse for Skares pålægsforretning
Vildledning: Fiskefabrik afsløret i at sælge kuller som torsk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125