23948sdkhjf

Flertal af danskerne: Fødevareindustrien skal være med til at forebygge overvægt

Andelen af overvægtige danskere er siden slutningen af 1980'erne steget fra 30 til 53 procent.

Hvis udviklingen fortsætter, vil 2 ud af 3 danskere have udviklet overvægt i 2045.

En del af ansvaret for at forebygge overvægt ligger hos fødevareindustrien.

Det svarer 68 procent af de adspurgte i en ny spørgeskemaundersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse foretaget af analyseinstituttet Epinion, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Mere end 3 millioner danskere har i dag overvægt, og ifølge projektchef i Kræftens Bekæmpelse, Peter Dalum, er det ikke urimeligt, at borgere kræver mere af fødevareindustrien:

- Det er helt legitimt, at vi som borgere kræver, at producenter, detailhandel og food service ikke nøjes med blot at producere og distribuere det, vi spiser og drikker, men også påtager sig sin del af ansvaret for et sundere samfund. Overvægtsproblemet er så omfattende, at det skal løftes i fællesskab, siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er en af årsagerne til den markante stigning i antallet af danskere, der lever med overvægt, at industrien producerer "et overflødighedshorn af usunde fødevarer, der gør det svært at holde en sund vægt". 

Det drejer sig ifølge organisationen eksempelvis om for store portioner, indretningen i supermarkeder, hvor usund mad, snacks og slik får topplacering, reklamer der lokker 24/7, og fødevarer, der er proppet med fedt, salt og sukker, men ikke mætter særligt godt.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094