23948sdkhjf

Medie: Kurt Skare sendt i personlig rekonstruktion

En stribe af virksomheder i Skare-koncernen er gået konkurs, og nu er Kurt Skare selv blevet taget under personlig rekonstruktion.

Det fremgår af Statstidende.

Bruun & Hjejle-advokaten Henrik Selchau Poulsen er indsat som rekonstruktør.

- Jeg kan bekræfte, at der er indledt rekonstruktion, og at vi nu er ved at danne os et overblik. Foreløbig har jeg ikke yderligere bemærkninger, skriver han i en mail til mediet Finans.

En personlig rekonstruktion er i bund og grund det samme, som når et selskab går i rekonstruktion: En rekonstruktør undersøger, hvordan en skyldner kan undgå en konkurs.

I første omgang er kreditorerne indkaldt til et møde 3. marts ved Retten i Esbjerg, hvor rekonstruktøren vil fremlægge et forslag til en rekonstruktionsplan.

Mistede kunder

Konkursbegæringerne i Skare-koncernen kommer i kølvandet på, at Rema 1000 og Salling Group, der står bag Bilka, Netto og Føtex, har afbrudt samarbejdet med slagterivirksomheden Skare Meat Packers.

Snebolden begyndte at rulle, da Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg i december fandt 250 tons gammelt kød.

Dele af kødet, der blev fundet i et frysehus, stammede tilbage fra 2010.

Fødevarestyrelsen, som fandt det gamle kød under kontrolbesøget sidste år, endte med at politianmelde slagteriet for tre forhold, men det var ikke på grund af alderen på kødet.

Det skete, fordi det gamle kød ikke kunne spores tilbage til oprindelseslandet, idet anmærkningen manglede. Virksomheden har heller ikke selv kunnet redegøre for, hvor det stammer fra.

Skare Meat Packers er også meldt til politiet for at forsøge at forhindre styrelsen i at komme ind og foretage kontrollen.

I månederne op til Fødevarestyrelsens kontrolbesøg var der flere gange uro i koncernen. I efteråret 2022 trak Nykredit sig som selskabets bankforbindelse, og efterfølgende trak også selskabets revisor Deloitte sig - eftersigende grundet samarbejdsproblemer. 

I sidste uge indgav virksomheden, der blev stiftet i 1972, en konkursbegæring. Ifølge Finans er stifter og medejer Kurt Skare villig til at stille private midler til rådighed, hvis det kan redde koncernen.

- Vi er medspillere med vores egne penge. Jeg er også villig til at lægge min privat formue i. Vi må finde ud af, hvor meget der er muligt, når vi finder ud af, hvilken bank der vil medvirke for at få gang i tingene, har Kurt Skare tidligere udtalt til Finans.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11