23948sdkhjf

Næsten halvdelen blev snuppet sidste gang - nu er Fødevarestyrelsen på vagt igen

​Forbrugerne køber gerne salt beriget med jod, drikkevarer med flere vitaminer og energidrikke med koffein, men mange virksomheder begår alvorlige fejl i salgsarbejdet, når de skal markedsføre mad og drikke, som er beriget med vitaminer, mineraler og andre stoffer.

Fødevarestyrelsens seneste landsdækkende kontrol på området, der blev gennemført for to år siden, viste, at næsten halvdelen af virksomhederne havde ulovlige varer på hylderne.

 - Dengang fik 27 pct. af virksomhederne fik forbud mod fortsat salg af berigede varer, mens 20 pct. af virksomhederne fik indskærpet, at de skal registrere produkter som berigede fødevarer. De resultater er ikke gode nok, så vi følger op med en ny landsdækkende kontrol, så vi kan hjælpe virksomhederne med at få styr på, hvad de må og skal, siger kontorchef Henrik Dammand Nielsen i Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.Alle tilsætninger skal være godkendte og tilsat i mængder, som opfylder reglerne. De er til for at sikre forbrugerne mod både vildledende markedsføring og sundhedsskadelige indtag af vitaminer, mineraler eller andre stoffer.

- En energidrik med tilsat koffein kan give f.eks. hjertebanken, hvis indholdet af koffein er for højt, og en juice må kun være tilsat for eksempel C-vitamin og andre vitaminer, hvis juicens indhold af vitaminerne overholder nogle minimumskrav, forklarer Henrik Dammand Nielsen.

Fødevarestyrelsens kontrolkampagne består af stikprøvekontroller. Den bliver gennemført i virksomheder, der producerer berigede fødevarer eller videresælger berigede fødevarer til forbrugerne i perioden fra marts til juni.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu kommer politianmeldelsen: - Noget af Skares kød er allerede destrueret
Planteslagterne udvider til udlandet - sigter efter trecifret årlig vækst
Dagrofa sætter fokus på købmænd i små landsbyer: Her åbner de første seks borgerstøttede butikker
Rema 1000-direktør efter omsætningsvækst: Dette har vi gjort for at forstærke vores position
Kurt Skare: Det er væltet ind med støtte-mails
Danmarks største morgenmadsproducent er utilfreds med sit første overskud i tre år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094