23948sdkhjf

Grønt lyst til dansk opkøb af finsk grovvareselskab

Danish Agro og Vestjylland Andels overtagelse af det finske grovvareselskab, Hankkija-Maatalous Oy, er nu formelt godkendt.
De finske konkurrencemyndigheder godkendte Danish Agro og Vestjyllands Andels erhvervelse af 60 % af aktierne i Finlands største grovvarekoncern, Hankkija-Maatalous Oy. Godkendelsen er uden vilkår eller forbehold fra konkurrencemyndighedernes side. Købet af aktiemajoriteten effektueres og implementeres i det nye år med virkning pr. 1. januar 2013.

Koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DLA International Holding A/S, Christian Junker, glæder sig over godkendelsen:

- Vi ser nu frem til at starte arbejdet med at realisere de synergier, der er mellem Hankkija-Maatalous Oy og vores øvrige selskaber i Skandinavien og Østersø-regionen. Vi ser frem til, at lønsomheden i en række af vores selskaber bliver forbedret blandt andet via effektiviseringer, større distributionskraft til endnu flere landmænd og en øget indkøbsstyrke.

Læs også: Køber Finlands største grovvareselskab

Også administrerende direktør i Hankkija-Maatalous Oy, Ensio Hytönen, er glad for at der nu er kommet en afklaring:

- Konkurrencemyndighedernes godkendelse er glædelig. Selve arbejdet kan nu påbegyndes og vi vil kunne drage fordel af en række synergier. Landmænd i Finland vil få gavn af den øgede know how, som virksomheden bliver tilført. Samtidig bevæger Hankkija-Maatalous Oy sig nu i en mere international retning, hvilket er en styrke i en verden, hvor konkurrencen bliver mere og mere global.

Købet af aktiemajoriteten i Hankkija-Maatalous Oy ligger i forlængelse af Danish Agro og Vestjyllands Andels fælles strategiplan, hvor Skandinavien og Østersø-regionen anses som det udvidede hjemmemarked.

Hankkija-Maatalous Oy har sit hovedsæde i Hyvinkää i den sydlige del af Finland. Danish Agro og Vestjyllands Andel er i forvejen repræsenteret på det finske marked via helejerskabet af grovvareselskabet Yrittäjien Maatalous Oy samt vitamin- og premixselskabet Melica Oy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079