23948sdkhjf

Europa-Kommission kritiserer norsk fødevaretold

Det strider mod ånden bag den europæiske frihandel, at Norge har iværksat en forhøjet skat på udvalgte fødevarer.
Europa-Kommissionen melder nu klart ud, efter det norske Storting i sidste uge vedtog en omlægning af en række toldsatser på blandt andet ost og kød fra kronetold til en såkaldt værditold.

Det skriver NPinvestor:

- Forslaget fra den norske regering om at omlægge fra specifik told til værditold strider mod ånden i denne artikel, lyder det blandt andet fra kommissionen, som dermed bakker op om en række danske politikere.

Harmdirrende danske politikere
Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) har tidligere kritiseret det norske angreb i skarpe vendinger, og det samme gør Konservatives EU-parlamentariker Bendt Bendtsen:

- De norske toldændringer er en hån mod EØS-aftalen og Norges europæiske partnere. Når det gælder deres fisk kan Norge ikke få frihandel nok, men lige så snart det gælder danske hortensia og hollandsk ost ryger muren op. Det er ikke holdbart i længden, siger han.

Han opfordrer Europa-Kommissionen til at sanktionere Norge, ind til værditolden nedlægges igen.

- Jeg håber, at Kommissionen meget snart giver igen af samme skuffe og forhøjer tolden på import af norsk laks. En ting er sikkert - kampen mod den norske toldmur fortsætter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079