23948sdkhjf

Test: Bakeoff-croissanter slår de hjemmebagte

Croissanterne fra SuperBrugsen og 7-Eleven er bedre end alternativerne fra de kendte bagerkæder.
Bakeoff er et glimrende alternativ til ”hjemmebag”, når det gælder croissanter.

Det fastslår Politiken Tjek i en ny test af det luftige bagværk.

Tjek har bedt Lennart Ribers, der er udlært kok og indehaver af Nordisk Brødhus på Nørrebro i København, samt Mira Arkin, der er madblogger og vinder af TV3-programmet ”Kokkekampen”, om at blindsmage croissanter fra seks forskellige leverandører.

Vinder af testen er SuperBrugsen, hvis croissant koster 13 kr., mens 7-Eleven er lige i hælene med deres bakeoff-variant til 16 kr. På tredjepladsen har panelet fundet frem til Føtex, der samtidig kan tilbyde den billigste croissant (10 kr.), mens Emmerys og Lagkagehuset hver må nøjes med karakteren to på en skala fra 1 til 6.

Resultat ikke overraskende
Svagest i testen står croissanterne fra Baresso, som scorer karakteren 1.

At bakeoff-croissanterne står stærkest i testen, kommer ikke bag på Lennart Ribers, der selv holder sig til at bage croissanter to-tre gange om måneden.

- Bagere og restauranter med et simpelt sortiment er tit de bedste, fordi man kan koncentrere sig om få ting og perfektionere dem. Hvis en bager har 50 forskellige produkter, skulle det være mærkeligt, hvis han var lige god til det hele. Da jeg var køkkenchef, brugte jeg nogle gange bakeoffcroissanter fra et firma, hvor der var ansat hardcore franske bagere, der ikke lavede andet end croissanter hele dagen. Så bliver man jo god til det, siger han til Politiken.

De danske croissanter var også under lup for to år siden, hvor 7-Eleven i lighed med den senest test lå med i toppen. Det glæder naturligvis kædens indkøbschef i Danmark, Morten Vedel.

- Vi er utrolig glade og stolte over igen at få en så flot placering og bedømmelse af dette produkt. Vores friskbagte croissanter er for mange blevet et af vores kendetegn, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08