23948sdkhjf

Grønne pølser og klimakaffe

Hanegal og Peter Larsens Kaffe har med indvielsen af to nye møller på den jyske hede sat skub i virksomhedernes omstilling til vindenergi.
Det er nødvendigt, at danske virksomheder går forrest og er med til at sikre fart i Danmarks omstilling til vedvarende energi. Det mener to jyske succesvirksomheder, der sammen med SE Big Blue netop har indviet helt nye møller på den jyske hede.

Der blev serveret ”grønne pølser” fra Hanegal og klimakaffe fra Peter Larsens Kaffe, da to nye 3 MW vindmøller blev officielt indviet i Nollund ved Grindsted. Hos SE Big Blue, der står bag møllerne, siger direktør Rasmus Plougmann Laursen:

- Regeringen har et ambitiøst mål om at Danmark helt har omlagt det samlede danske energiforbrug til 100 pct. vedvarende energi i 2050. Hvis vi skal nå det, er det afgørende, at det er virksomhederne, der tager de næste skridt og sætter yderligere fart i omstillingen til vindenergi. Og det er netop, hvad Peter Larsens Kaffe og Hanegal gør, når de via deres klimapartnerskab og køb af Up-Front vindstrøm rejser de her to nye møller.

Interesse for klimapartnerskaber
Og SE Big Blue mærker da også markant stigende interesse fra danske virksomheder for at indgå klimapartnerskaber, der ikke kun sikrer virksomhedernes egen CO2-neutralitet. De er også med til at styrke forsyningssikkerheden, så Danmark og danske virksomheder på sigt bliver mindre afhængige af fremtidig import af energi udefra.

Hanegal og Peter Larsens Kaffes partnerskabsaftaler med SE Big Blue betyder at virksomhederne efter kontraktperiodens udløb stadig vil modtage vindstrøm i resten af møllens levetid, men til samme pris som al anden tilgængelig strøm.

Hanegal og Peter Larsens Kaffe ønsker at gå forrest
Hos Hanegal siger den ene af de to stiftere, Fie Graugaard:

- Hanegal er skabt på miljøhensyn, dyrevelfærd, sunde fødevarer og bæredygtighed. Det er helt naturligt for os at arbejde med klima og energi. Nu tager vi næste skridt ved at være med til at drive omstillingen til vedvarende energi, siger Fie Graugaard og fortsætter:

- Aftalen sikrer, at vi rent faktisk gør en forskel for klimaet og ikke blot betaler ekstra for strøm, vi alligevel havde adgang til. Aftalen garanterer, at der bliver bygget nye vindmøller. Hanegal bidrager dermed til en bæredygtig retning også på energiområdet, siger Fie Graugaard.

Udover, at Hanegal med klimapartnerskabet med SE Big Blue får dækket sit elforbrug med Up-Front vindstrøm fra de nye møller, så betyder klimapartnerskabet, at virksomheden – trods en forventet 15 pct. produktionsforøgelse år for år – effektiviserer så meget, at det årlige elforbrug kan holdes på det nuværende niveau på lige under 1,5 mio. kWh.

I Danmarks største kaffefirma Peter Larsens Kaffe A/S i Viborg forklarer direktør Claus Bertelsen det netop indgåede klimapartnerskab med ordene: Vi gør det bare.

- Peter Larsens Kaffe var det første Fair Trade-mærke i Danmark i 1995. Vi støtter aktiviteter i produktionslandene, vi støtter børnenes skolegang, vi samarbejder med NaturMælk, Unicef og Muskelsvindfonden. Så da vi fik den her mulighed, så var vi ikke i tvivl om, det er det rigtige at gøre for os. Vi kan ikke ændre hele verden, men vi kan gøre en forskel, og det er det, vi prøver på her.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095