23948sdkhjf

Nu vil konkursadvokater lægge sag an mod Kurt Skare i strid om 140 millioner

Kuratorerne, der arbejder med konkursboerne i kødkoncernen Skare, er ved at gøre klar til en retssag for at få fat i 140 millioner kroner af ejerleder Kurt Skares personlige midler.

Det skriver AgriWatch efter at have talt med den ene af kuratorerne, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten.

Der er tale om garantier, som Kurt Skares spanske og franske selskaber i årevis har skyldt til koncernens største selskab,  Skare Meat Packers - 140 millioner kroner, som ifølge kuratorerne af Kurt Skare er stillet som sikkerhed for de udenlandske selskabers gæld. 

- I mange år har man i selskabets bogføring haft de tilgodehavender, fordi man har leveret kød til disse to landes selskaber. Derfor har man også fra revisionens side forlangt, at Kurt Skare skulle give en personlig indeståelse for, at de penge kunne betales. Indeståelsen blev fornyet kort tid inden konkursen. Indtil to dage før konkursen mente Kurt Skare selv, at Skare Meat Packers havde 140 millioner kroner til gode. Nu mener han så noget andet, siger Boris Frederiksen til mediet.

Kurt Skare ejede selv Skare Meat Packers store fabriksanlæg i Vejen, men solgte det efter konkursen til Danish Crown. Provenuet er gået ind i hans personlige økonomi, og det er ikke mindst de penge, kuratorerne nu har kig på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093