23948sdkhjf

Amanda Seafoods: Ny software har gjort produktionen meget mere effektiv

Fiskevirksomheden bruger nu to dage på at producere den mængde, som før krævede tre dage

Softwarevirksomheden Data Intelligence har udviklet et nyt system, som gør, at fødevareproducenter kan spare 15 procent på ressourcerne i produktionen.

Det fortæller Eltronic Group, som Data Intelligence er en del af, i en pressemeddelelse.

Det nye system indgår i et Teknologisk Institut-projekt, som fokuserer på at mindske produktionsspild i fødevarebranchen ved hjælp af digitalisering.

Data Intelligence er ifølge administrerende direktør Jesper Rantale med, fordi softwarevirksomheden vil have flere virksomheder i fødevareindustrien til at digitalisere og bruge data til at få mere ud af deres produktionslinjer. En stor del af virksomhedens nytilkomne kunder er netop fødevareproducenter, oplyser han.

Store kunder

Blandt de danske kunder er Danish Crown og Amanda Seafoods, som har taget hul på at digitalisere deres produktion med Data Intelligences platform DIAP.

– Vi oplever, at de fleste, vi snakker med i branchen, er helt klar over, at digitalisering er et vigtigt værktøj til at få mere ud af produktionen – og helt centralt for at sikre en fremtidig konkurrencedygtig produktion. Ved at opsamle data får man et bedre grundlag for at træffe beslutninger og justere, hvor der faktuelt er et behov. I gennemsnit optimerer DIAP-brugere deres produktion med 15 procent. Det giver mening på bundlinjen, konstaterer Jesper Rantala.

Løsningen består af sensorer, der er installeret på enkelte eller flere maskiner, og software, der analyserer og viser, hvordan produktionen kører. 

Hos Amanda Seafoods i Frederikshavn fortæller produktionschef Henrik Plannthin ifølge pressemeddelelsen, at fiskevirksomheden nu bruger to dage på at producere den mængde, som før krævede tre dage – med samme bemanding. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109