23948sdkhjf

Tidligere Arla-leder overtager familieejet ostemejeri efter dødsulykke

Efter nogle måneders uvished ligger det fast, at Jernved Mejeri fortsætter som ostemejeri. For efter en arbejdsulykke i marts, hvor virksomhedens 61-årige ejer, Ole Jørn Frederiksen, mistede livet, har hans familie sikret det sydvestjyske mejeri en ny ejerkreds. Den består af Morten Kongsbak Jensen, tidligere teamleder på Arla Tistrup Mejeri, samt Peter og Lars Staunsbæk, som driver Mammen Mejerierne. Det oplyser Jernved Mejeri i en pressemeddelelse.

- Efter lidt mere end to måneder er der nu en afklaring på mejeriets fremtid, og det er vi rigtig glade for, siger Laila Frederiksen, som drev Jernved Mejeri sammen med sin mand Ole Jørn Frederiksen, og fem medarbejdere.

Ole Jørn Frederiksen døde  i slutningen af marts i en arbejdsulykke, da han væltede med en gaffeltruck i mejeriets lagerafdeling.

Laila Frederiksen fortsætter som hidtil på mejeriet som ansvarlig for salg og butik. Den daglige ledelse overtog Morten Kongsbak Jensen 2. juni. I sin tid hos Arla og tidligere ansættelser har han deltaget i produktionen af Danbo og specialoste, som Jernved Mejeri fremstiller.

- Jeg har længe gået med en lille drøm om en dag at blive selvstændig i mejeribranchen, og jeg ser frem til at få produktion i gang, så Jernved Mejeri igen kan betjene de gode kunder, det har haft gennem 30 år, siger Morten Kongsbak Jensen.

Jernved Mejeri åbnede i 1909 som et andelsmejeri med smør som hovedproduktion. Laila og Ole Jørn Frederiksen overtog mejeriet i 1992 og omdannede det til en privatejet virksomhed med fokus på specialoste fremstillet efter gamle traditioner. Det bliver der ikke ændret på, fastslår Lars Staunsbæk fra Mammen Mejerierne:

- Jernved Mejeri skal under Mortens ledelse drives som et selvstændigt mejeri med produktion af de allerede kendte og gode håndværksprodukter.

Som motivation for at blive medejere af Jernved Mejeri angiver Lars Staunsbæk, at han og sønnen Peter Staunsbæk vil sikre mejeriets produktion af specialoste og udvikle virksomheden.

Ud over typer som Vadehavsost og Svenbo Ost fremstiller Jernved Mejeri kærnemælk og gammeldags kærnet smør. Den årlige produktion er på 300 tons.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1