23948sdkhjf

Nu træder Salling Group-handel med Aldi-butikker ind i næste fase: Her er seneste nyt

11 Aldi-butikker og dertil 10 Aldi-butiksprojekter.

Så meget satte Salling Group tænderne i, da lunserne fra Rema 1000's opkøb af Aldi-kæden skulle gøres op.

Fakta om fusionskontrol

Ifølge konkurrenceloven skal en fusion, der ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt, godkendes

Omvendt skal fusioner, som hæmmer den effektive konkurrence betydeligt, forbydes

Fusionskontrollen kan være meget omfattende - det skal stå helt klart, hvilke markeder fusionen kan påvirke og hvordan markederne præcist er defineret både i forhold til produkter/ydelser og geografi

Det kan være nødvendigt med en markedsundersøgelse, og ofte skal der gennemføres større økonomiske analyser af forskellige scenarier

Hvis en fusion ikke umiddelbart kan godkendes, kan den muligvis godkendes med tilsagn

Tilsagn er forslag om ændring af den anmeldte fusion, som virksomhederne selv formulerer og forpligter sig til

For eksempel kan de give tilsagn om at frasælge et forretningsområde i forbindelse med fusionen

Tilbudte tilsagn skal fuldstændigt fjerne konkurrenceproblemerne, og de skal i enhver henseende være komplette og effektive

De fusionerende virksomheder er forpligtede til at vente med at gennemføre fusionen, indtil den er blevet godkendt

Det kan straffes med bøde, hvis virksomhederne ikke overholder reglerne

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Dette betød, at handlen mellem Salling Group og Aldi - ligesom tilfældet er med Rema 1000's ditto - skulle behandles af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Og herfra er der nu nyt siden sidst - i juli måned - hvor Salling Groups behandling var trådt ind i den såkaldte fase 1.

Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens oversigt over fusionssager. Her står der, at handlen mellem Salling Group og Aldi er trådt ind i fase 2 pr. 7. august.

Dette betyder helt konkret, at styrelsen nu har yderligere 90 hverdage til at behandle ansøgningen fra Salling Group - og dermed kan fusionssagens afgørelse potentielt strække sig ind i vintermånederne.

- Fase II indledes i umiddelbar forlængelse af fase I, hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fx er nødt til at foretage markedsundersøgelser, og disse undersøgelser ikke kan afsluttes i fase I. Beslutningen om overgang fra fase I til fase II meddeles fusionsparterne inden udløb af fase I, og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afgiver herefter en meddelelse om betænkeligheder, jf. afsnit 5.2.1, står der i styrelsens "Vejledning om fusionskontrol".

Også Rema 1000's handel med Aldi-butikker er tidligere trådt ind i fase 2 hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det gjorde fusionsansøgningen den 11. maj - og derefter forventes en afgørelse fra styrelsen i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093