23948sdkhjf

Carlsberg rydder op i dunkel fortid - fordømmer tidligere ledelses ageren

Fra 1996 til 2011 var Carlsberg aktiv i Myanmar, selvom bryggerikoncernen oplyste offentligheden, at man havde trukket sig fra landet.

Det bekræfter Carlsberg i en pressemeddelelse.

Bryggerigiganten påbegyndte i foråret en intern undersøgelse på baggrund af en række lækkede dokumenter publiceret af NGO’en Justice for Myanmar.

Dokumenterne viste ifølge netmediet Danwatch, at Carlsbergs forretning fortsatte under et datterselskab ved navn Brewinvest – selvom ledelsen officielt havde meddelt, at man ville forlade landet som følge af et brutalt militærkup.

I pressemeddelelsen bekræfter Carlsberg den daværende ledelses ageren i Myanmar og tager afstand fra den:

- Selvom der er gået næsten 30 år, fordømmer vi kraftigt den daværende ledelses handlinger. De medarbejdere, der var involverede i handlingerne, er ikke længere ansat i Carlsberg.

Carlsberg bekræfter, at selskabet i 1996 ydede et lån til en malaysisk partner, der stiftede Brewinvest, og som herefter indgik et partnerskab med Myanmar Economic Corporation. 

Ifølge Danwatch havde Myanmar Economic Corporation tætte forbindelser til militærregimet og Myanmar Golden Star, og sammen etablerede de bryggeriet Dragon Brewery.

Carlsberg erkender samtidig at have installeret bryggeriudstyr på Dragon Brewery gennem det Carlsberg-ejede selskab Danbrew, skriver Finans.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113