23948sdkhjf

Dagligvaregigant tager nyt skridt i udfasning af turbokyllinger

I 2025 er alle såkaldte turbokyllinger i fersk sortiment udfaset, og året efter vil de fleste frostkyllinger også være af langsommere voksende racer.

Sådan lyder det næste tiltag handlingsplanen for Salling Groups farvel til de hurtigt voksende kyllinger, der i årevis har mødt hård kritik i forhold til dyrevelfærd.

- Vi er glade for endelig at kunne melde næste skridt ud i vores plan for at løfte dyrevelfærden for kyllinger. Vi skal helt i mål med udfasningen af de hurtigt voksende turbokyllinger, og vi vil også videre op ad velfærdsstigen ved blandt andet at sikre, at kyllingerne får bedre pladsforhold, forklarer Henrik Vinther Olesen, Group Vice President i Salling Group i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at udfasningen sker ”i et svært marked lige nu” og er derfor
”stolt over”, at Salling Group som Danmarks største aftager af kylling gradvist kan sige farvel til turbokyllinger.

Begyndte i 2021

Salling Group har siden 2021 været i gang med at indføre mere langsomt voksende kyllingeracer. Det er sket i samarbejde med dyreværnsforeningen Anima, som estimerer, at den nye udmelding vil løfte dyrevelfærden for mindst fem millioner kyllinger årligt.

Ifølge Animas kommunikationschef Thorbjørn Schiønning havde foreningen gerne set Salling Group tage flere skridt i dag, og at koncernen tilsluttet sig standarden European Chicken Commitment.

- Den dialog vil vi fortsætte nu, i takt med at omstillingen til langsommere voksende kyllinger accelererer, lyder det fra Thorbjørn Schiønning, som tilføjer:

- Og så må vi også bare konstatere at kyllingernes største problem i dag er Coop. Det er formentlig 7-8 ud af 10 solgte kyllinger i Coop, der er turbokyllinger, og det er med til at presse alle Coops konkurrenter til at gå langsommere frem end de ellers kunne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095