23948sdkhjf

Tulip laver mad til 23.000

Gryderne er lidt større end normalt, når Tulip i Faaborg står for madlavningen til de 23.000 deltagende ved DGI´s landstævne i perioden 4. til 7. juli.
Der bliver travlhed hos Tulip i Faaborg, når DGI holder Landsstævne i Esbjerg. Det er nemlig på havnen i Faaborg, at maden bliver tilberedt til de mere end 23.000 deltagere, som blandt andet kan se frem til gullasch, kylling i karry og kødsovs. Alt sammen tilberedt under kyndig vejledning af kok og produktudvikler i Tulip Henrik Kirkegaard.

Henrik Kierkegaard er i øvrigt for tredje gang chefkok i forbindelse med et landsstævne:

- Det er jo mad til aktive unge mennesker, og derfor er der også rigtig mange krav til maden. Den skal både være sund og nærende, og så skal den selvfølgelig smage godt. Og det gør den, fastslår Henrik Kirkegaard.

Temperaturen er afgørende
Han har også ansvaret for at sikre, at maden bliver leveret til landsstævnet med den rette temperatur, så ingen deltagere risikerer at blive syge af at spise deres aftensmad.

- Når maden bliver lavet i Faaborg og transporteret til Esbjerg, er det jo meget vigtigt, at vi sikrer, at maden ikke bliver kold undervejs. Temperaturen må på intet tidspunkt komme under 65 grader, for så skal maden ganske simpelt smides ud. Derfor transporterer vi vores produkter i specielle termokasser og i biler, der bliver varmet op på turen. Heldigvis har vi hentet masser af erfaring ved tidligere landsstævner, så vi ved præcist, hvordan opgaven, skal løses, siger Henrik Kirkegaard.

Menuen er tilpasset
Menuen er derfor også udviklet med udgangspunkt i, at maden ikke kommer til at smage dårligere af den lange transporttid, og Henrik Kirkegaard vil selv være til stede, når deltagerne ved Landsstævnet sætter tænder i maden.

- Selvfølgelig er jeg spændt på, om de kan lide den. Som kok er det jo også min faglige stolthed, der er på spil, så derfor er jeg også på plads i teltet under serveringen, så jeg kan få en fornemmelse af, hvordan maden bliver modtaget, siger Henrik Kirkegaard, der mandag til onsdag laver mad til godt 5.000 mennesker, mens der skal serveres knap 15.000 portioner torsdag, fredag og lørdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157