23948sdkhjf

Slagterigigants formand kræver ro om ændringer: - Der er ingen hellige køer i denne proces

Lang tids uro i ejerkredsen bag den kriseramte slagterigigant Danish Crown får nu bestyrelsesformanden til at gå ud offentligt med en usædvanlig melding.

Asger Krogsgaard er øjensynligt træt af, at et igangværende udvalgsarbejde internt i ejerkredsen, der skal munde ud i en helt ny struktur i Danish Crown, bliver forstyrret af udmeldinger i pressen fra nogle af slagteriselskabets allerstørste andelshavere. Senest i en artikel i Børsen i går.

Læs også Nyt blus på oprør i slagterigigant: - Når vi er i frit fald, skal der voldsomme værktøjer i brug (food-supply.dk)

- Debatten om, hvordan vi indretter os i Danish Crown, er vigtig. På det seneste har enkelte andelsejere, der tilmed sidder med i udvalget, valgt at flytte det arbejde ud i medierne. Det er rigtigt ærgerligt, for vi har brug for, at andelsejerne tager medansvar og arbejder målrettet for de ændringer, de gerne ser - fremfor at skabe uro og risikere at afspore og forsinke processen, siger formanden i et nyhedsbrev fra slagterigiganten.

Asger Krogsgaard siger samtidig, at mange af de krav og ønsker til ny struktur i selskabet, som har været oppe at vende i pressen, indgår i drøftelserne i udvalget.

- Der er ingen hellige køer i denne proces, og både drøftelser om en ekstern formand, stemmefordelingen blandt vi ejere eller noget helt tredje er naturlige at have. Det er netop derfor, vi har nedsat udvalget, og vi skylder vores andelsejere, at selskabets fremtid ikke skal afgøres i medierne. Derfor vil jeg appellere til, at man bruger kræfterne konstruktivt for vores fælles virksomheds skyld, lyder salutten fra Asger Krogsgaard.

Det fremgår ikke af nyhedsbrevet, hvornår man forventer, at arbejdet i Danish Crowns vedtægtsudvalg når i mål. Men da arbejdet blev sat i gang i slutningen af 2023, lød det sådan her:

- Arbejdet forventes at pågå i første halvdel af 2024. 

Holder tidsplanen, bør udvalget være tæt på målstregen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078