Eksporten driver fremgang i bagerivirksomhed: Nu satser man på et nyt land
Salget af tarteletskaller og ikke mindst køledej til pizzaer går fortsat strygende for bagerivirksomheden Humlum i Hjerm mellem Holstebro og Struer.
For to måneder siden kunne Food Supply melde om en fordobling af overskuddet i virksomheden, der indgår i Givesco-kagefamilien Eskildsens virksomhed Kakes.
Læs også Fordobler bundlinjen: Rekordoverskud i jysk bagerivirksomhed i vækst (food-supply.dk)
Og nu skriver Dagbladet Holstebro-Struer, at fremgangen er fortsat her i 2024 - og at eksporten er den helt store driver bag successen.
- Vi har øget vores eksport til primært Norge og Sverige. Det er den vigtigste grund til det forbedrede overskud. Priserne på råvarer har også ramt et mere stabilt niveau end året før, hvor der var store stigninger. Det samme gælder priserne på energi, siger adm. direktør i Humlum Erik From til avisen.
Han fortæller, at Humlum nu satser på at komme ind på det tyske marked, men forventer, at det vil komme til at tage noget tid at få hul igennem.
Antallet af ansatte i virksomheden er nu oppe på 63.
Regnskabsår | 2023 | 2022 | 2021 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Nettoomsætning | - | - | - |
Bruttofortjeneste | 27,4 | 17,0 | 18,4 |
Resultat af primær drift | 18,6 | 9,5 | - |
Resultat før skat | 14,8 | 6,6 | - |
Årets resultat | 11,5 | 5,1 | 7,3 |
Balancestatus | 156,8 | 172,1 | 163,0 |
Egenkapital | 55,1 | 43,6 | 39,5 |
Antal ansatte | 57 | 63 | 49 |
Kilde: CVR |