Fra Hørkrams Julemesse til de hjemløses bord

Madspildet mindskes og de hjemløses maver fyldes op, når 11 ton god gratis overskudsmad fra Hørkrams julemesse uddeles til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem og sociale hjælpeorganisationer.

Bag aktionen står leverandør til foodservice, Hørkram Foodservice, i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Miljøstyrelsens nye tal peger på årligt madspild på 167.000 ton i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 ton foregår i institutioner, kantiner og foodservice. Dette store madspild skal ned, og de første 11 ton overskudsmad skal ende i de hjemløses maver.

Se billederne fra Hørkrams Julemesse

Fra madspild til omtanke
Den 4. og 5. november slår Lokomotivværkstedet i København dørene op for Hørkrams julemesse, med forventet tal på op til 5.000 besøgende, et hav af fødevareproducenter, overdådigt udvalg af mad og masser af gratis smagsprøver.

Mindre madspild og mere omtanke fylder mere og mere i dagens Danmark, hvorfor Hørkram Foodservice igen vælger at redde den gode overskudsmad og videreformidle maden til byens hjemløse. I samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil den gode og forsvarligt opbevarede overskudsmad fra julemessens mange madboder blive indsamlet, transporteret og leveret gratis til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem, asylcentre, sociale hjælpeorganisationer o.lign.

I alt forventes der at indsamle 11 ton fødevarer, svarende til over tre store lastbiler med mad.

Ikke første gang
Aktionens initiativtager, Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice, glæder sig over at den gode mad ikke går til spilde.

- Det er ikke første gang, vi igangsætter disse slags aktioner. I foråret havde vi vores messe i Fredericia og i samarbejde med forbrubegbevægelsen Stop Spild Af Mad fik fra messen indsamlet 9 ton overskudsfødevarer og med vores lastbiler kørt ud til 17 herberger, væresteder og krisecentre i Jylland. Den herlige mad – både frost-, køl og kolonialvarer og alt fra gourmetvarer til eksotisk frugt – fyldte 42 bure og kom de hjemløse tilgode. Tænk, hvis disse herligheder skulle gå til spilde! På vores julemesse i København har vi i år rekordstort antal udstillere – 138 i alt, og vi forventer at indsamle en del god gratis overskudsmad til hjemløse, hvilket bliver en tidlig start på åres julehjælp til samfundets svageste.

De nyeste tal fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at der er ca. 1.600 hjemløse borgere i alene København, og tallet er stigende. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad hilser aktionen velkommen og håber på at disse slags tiltag vil blive til en standard på alle fremtidige fødevaremesser.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.219