23948sdkhjf

Fra Hørkrams Julemesse til de hjemløses bord

Madspildet mindskes og de hjemløses maver fyldes op, når 11 ton god gratis overskudsmad fra Hørkrams julemesse uddeles til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem og sociale hjælpeorganisationer.

Bag aktionen står leverandør til foodservice, Hørkram Foodservice, i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Miljøstyrelsens nye tal peger på årligt madspild på 167.000 ton i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 ton foregår i institutioner, kantiner og foodservice. Dette store madspild skal ned, og de første 11 ton overskudsmad skal ende i de hjemløses maver.

Se billederne fra Hørkrams Julemesse

Fra madspild til omtanke
Den 4. og 5. november slår Lokomotivværkstedet i København dørene op for Hørkrams julemesse, med forventet tal på op til 5.000 besøgende, et hav af fødevareproducenter, overdådigt udvalg af mad og masser af gratis smagsprøver.

Mindre madspild og mere omtanke fylder mere og mere i dagens Danmark, hvorfor Hørkram Foodservice igen vælger at redde den gode overskudsmad og videreformidle maden til byens hjemløse. I samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil den gode og forsvarligt opbevarede overskudsmad fra julemessens mange madboder blive indsamlet, transporteret og leveret gratis til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem, asylcentre, sociale hjælpeorganisationer o.lign.

I alt forventes der at indsamle 11 ton fødevarer, svarende til over tre store lastbiler med mad.

Ikke første gang
Aktionens initiativtager, Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice, glæder sig over at den gode mad ikke går til spilde.

- Det er ikke første gang, vi igangsætter disse slags aktioner. I foråret havde vi vores messe i Fredericia og i samarbejde med forbrubegbevægelsen Stop Spild Af Mad fik fra messen indsamlet 9 ton overskudsfødevarer og med vores lastbiler kørt ud til 17 herberger, væresteder og krisecentre i Jylland. Den herlige mad – både frost-, køl og kolonialvarer og alt fra gourmetvarer til eksotisk frugt – fyldte 42 bure og kom de hjemløse tilgode. Tænk, hvis disse herligheder skulle gå til spilde! På vores julemesse i København har vi i år rekordstort antal udstillere – 138 i alt, og vi forventer at indsamle en del god gratis overskudsmad til hjemløse, hvilket bliver en tidlig start på åres julehjælp til samfundets svageste.

De nyeste tal fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at der er ca. 1.600 hjemløse borgere i alene København, og tallet er stigende. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad hilser aktionen velkommen og håber på at disse slags tiltag vil blive til en standard på alle fremtidige fødevaremesser.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

"Danmarks Bedste Burger" kåret

Nyhedsbrev

15.171 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Online Avis Arkiv

McDonald's klar med ny dansk direktør

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Nichesuccesen Adival solgt

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Fødevarefirma afsløret i millionsnyd med moms

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Dansk kvalitet – hurtig leveringstid

Bæredygtigt og vegetarisk – sådan påvirker det fødevareproducenterne

Få styr på den nye BRC-standard for emballageindustrien

The Smart Company: Tekniske begreber bliver omsat til praksis på hi-messen

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.181