23948sdkhjf

Fra Hørkrams Julemesse til de hjemløses bord

Madspildet mindskes og de hjemløses maver fyldes op, når 11 ton god gratis overskudsmad fra Hørkrams julemesse uddeles til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem og sociale hjælpeorganisationer.
Bag aktionen står leverandør til foodservice, Hørkram Foodservice, i samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Miljøstyrelsens nye tal peger på årligt madspild på 167.000 ton i handelssektoren alene, hvoraf 31.000 ton foregår i institutioner, kantiner og foodservice. Dette store madspild skal ned, og de første 11 ton overskudsmad skal ende i de hjemløses maver.

Se billederne fra Hørkrams Julemesse

Fra madspild til omtanke
Den 4. og 5. november slår Lokomotivværkstedet i København dørene op for Hørkrams julemesse, med forventet tal på op til 5.000 besøgende, et hav af fødevareproducenter, overdådigt udvalg af mad og masser af gratis smagsprøver.

Mindre madspild og mere omtanke fylder mere og mere i dagens Danmark, hvorfor Hørkram Foodservice igen vælger at redde den gode overskudsmad og videreformidle maden til byens hjemløse. I samarbejde med foreningen Det Runde Bord og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad vil den gode og forsvarligt opbevarede overskudsmad fra julemessens mange madboder blive indsamlet, transporteret og leveret gratis til Københavns herberger, væresteder, kvindehjem, asylcentre, sociale hjælpeorganisationer o.lign.

I alt forventes der at indsamle 11 ton fødevarer, svarende til over tre store lastbiler med mad.

Ikke første gang
Aktionens initiativtager, Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice, glæder sig over at den gode mad ikke går til spilde.

- Det er ikke første gang, vi igangsætter disse slags aktioner. I foråret havde vi vores messe i Fredericia og i samarbejde med forbrubegbevægelsen Stop Spild Af Mad fik fra messen indsamlet 9 ton overskudsfødevarer og med vores lastbiler kørt ud til 17 herberger, væresteder og krisecentre i Jylland. Den herlige mad – både frost-, køl og kolonialvarer og alt fra gourmetvarer til eksotisk frugt – fyldte 42 bure og kom de hjemløse tilgode. Tænk, hvis disse herligheder skulle gå til spilde! På vores julemesse i København har vi i år rekordstort antal udstillere – 138 i alt, og vi forventer at indsamle en del god gratis overskudsmad til hjemløse, hvilket bliver en tidlig start på åres julehjælp til samfundets svageste.

De nyeste tal fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at der er ca. 1.600 hjemløse borgere i alene København, og tallet er stigende. Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad hilser aktionen velkommen og håber på at disse slags tiltag vil blive til en standard på alle fremtidige fødevaremesser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093