- Hurra, nu har jeg kun to varenumre

Sådan er det at være iværksætter med leverpostej, bær og dyp-kaffe

Food Supply var med, da cirka 30 nordjyske fødevarefolk var samlet til en workshop hos Nordjysk FødevareErhverv, og vi benyttede lejligheden til at spørge tre af deltagerne ud om deres udfordringer og succeser.

Karsten Zirfelt etablerede Zirfelt Leverpostej i januar 2013 efter mange år som detailslagter. Han driver virksomheden med bare en enkelt ansat i lokaler i Vilsted ved Løgstør.

Niels Christian Bach Nielsen fra Snedsted-egnen i Thy etablerede sammen med sin nevø for en måned siden Thy Bær. De har drevet Thy Økobær i nogle år og har i det regi også dyrket store mængder konventionelle solbær, som blandt andet er blevet solgt til saftproduktion i udlandet. Nu vil de selv i gang med at sælge bærrene løsfrosne i poser.

Bjørn Stålgren stiftede Dyp Kaffe 1. juli sidste år og sendte sit produkt på markedet sidste søndag. Det er kaffe på den helt enkle måde: Kog vand og dyp en portionspose i koppen i 30 sekunder. Lige som med tebreve, bare med kaffebønner i stedet for te.

Tre spørgsmål til tre ildsjæle

Hvad er den største udfordring for din virksomhed?

Karsten Zirfelt: Det er at finde købere i min egen øjenhøjde. Man skal lade supermarkederne være – alle med en omsætning over 50 millioner kroner er ligeglade med mig, de tromler mig bare.
Derfor har jeg også sagt nej til nogle af de store, efter at jeg begyndte kun at lave leverpostej. Mine kunder er mest bagerier, luksushoteller og private indkøbsforeninger.

Niels Christian Nielsen: Den største udfordring er at få det hele sat i gang, og vi er lige ved at være der. Ikke mindst skal vi have finansieret anlægget til at skylle, løsfryse og pakke bærrene.

Bjørn Stålgren: At finde tid nok og at prioritere mellem alle opgaverne. Og så er jeg jo kun en lille virksomhed på et stort marked med nogle store spillere, så der er det en udfordring at kunne udnytte first mover-effekten, forhåbentlig også ude i Europa.


Hvad er din største succes?

Karsten Zirfelt: At lave min 80/20. Altså at satse på de 20 procent af min forretning, jeg tjener penge på, og så skære resten væk.
Før jeg etablerede Zirfelt Leverpostej, lavede jeg alt muligt. Koteletter, knækpølser, grillpølser, salamier, rullepølser … men det var kun leverpostejen, jeg tjente penge på. Så nu har jeg to varenumre - det er 250 gram leverpostej og 500 gram leverpostej, og det går fantastisk.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er helt klart den efterspørgsel, vi allerede har mærket. Det er helt vildt, som folk efterspørger vores frosne bær, bare fordi de har hørt, at vi har gang i noget.

Bjørn Stålgren: At se effekten af min grundige forberedelse og at opleve, hvor stor interessen er for mit produkt. Jeg begyndte sidste søndag med kun at have Kvickly i Aars som forhandler, og på bare den første uge har jeg fået henvendelser fra 10 nye forhandlere. To af dem spurgte bare om ”hvornår kan vi få det?”. De spurgte slet ikke til prisen.


Hvad bruger du mest tid på?

Karsten Zirfelt: Administration, kundeopfølgning og produktion. Og de tre ting fylder cirka lige meget. Skulle jeg undvære noget af det, ville jeg vælge administrationen. Jeg er et socialt menneske, så hvis jeg ikke kom ud til kunderne, ville jeg dø mentalt.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er igen det med at få fundet pengene. Vi skal have finansieret både anlægget og en bygning, og vi skal også have afklaret, om vi skal bygge nyt eller leje os ind et sted.

Bjørn Stålgren: Jeg bruger mest tid på strategi og produktudvikling. Det handler også om at komme ud og byde på prøvesmagning; det er noget, der virker. For eksempel købte 15 procent af de, der smagte min kaffe, den med hjem, da vi havde prøvesmagning i Kvickly i Aars.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Mosteri har mistet hele kapitalen

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.301