- Hurra, nu har jeg kun to varenumre

Sådan er det at være iværksætter med leverpostej, bær og dyp-kaffe

Food Supply var med, da cirka 30 nordjyske fødevarefolk var samlet til en workshop hos Nordjysk FødevareErhverv, og vi benyttede lejligheden til at spørge tre af deltagerne ud om deres udfordringer og succeser.

Karsten Zirfelt etablerede Zirfelt Leverpostej i januar 2013 efter mange år som detailslagter. Han driver virksomheden med bare en enkelt ansat i lokaler i Vilsted ved Løgstør.

Niels Christian Bach Nielsen fra Snedsted-egnen i Thy etablerede sammen med sin nevø for en måned siden Thy Bær. De har drevet Thy Økobær i nogle år og har i det regi også dyrket store mængder konventionelle solbær, som blandt andet er blevet solgt til saftproduktion i udlandet. Nu vil de selv i gang med at sælge bærrene løsfrosne i poser.

Bjørn Stålgren stiftede Dyp Kaffe 1. juli sidste år og sendte sit produkt på markedet sidste søndag. Det er kaffe på den helt enkle måde: Kog vand og dyp en portionspose i koppen i 30 sekunder. Lige som med tebreve, bare med kaffebønner i stedet for te.

Tre spørgsmål til tre ildsjæle

Hvad er den største udfordring for din virksomhed?

Karsten Zirfelt: Det er at finde købere i min egen øjenhøjde. Man skal lade supermarkederne være – alle med en omsætning over 50 millioner kroner er ligeglade med mig, de tromler mig bare.
Derfor har jeg også sagt nej til nogle af de store, efter at jeg begyndte kun at lave leverpostej. Mine kunder er mest bagerier, luksushoteller og private indkøbsforeninger.

Niels Christian Nielsen: Den største udfordring er at få det hele sat i gang, og vi er lige ved at være der. Ikke mindst skal vi have finansieret anlægget til at skylle, løsfryse og pakke bærrene.

Bjørn Stålgren: At finde tid nok og at prioritere mellem alle opgaverne. Og så er jeg jo kun en lille virksomhed på et stort marked med nogle store spillere, så der er det en udfordring at kunne udnytte first mover-effekten, forhåbentlig også ude i Europa.


Hvad er din største succes?

Karsten Zirfelt: At lave min 80/20. Altså at satse på de 20 procent af min forretning, jeg tjener penge på, og så skære resten væk.
Før jeg etablerede Zirfelt Leverpostej, lavede jeg alt muligt. Koteletter, knækpølser, grillpølser, salamier, rullepølser … men det var kun leverpostejen, jeg tjente penge på. Så nu har jeg to varenumre - det er 250 gram leverpostej og 500 gram leverpostej, og det går fantastisk.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er helt klart den efterspørgsel, vi allerede har mærket. Det er helt vildt, som folk efterspørger vores frosne bær, bare fordi de har hørt, at vi har gang i noget.

Bjørn Stålgren: At se effekten af min grundige forberedelse og at opleve, hvor stor interessen er for mit produkt. Jeg begyndte sidste søndag med kun at have Kvickly i Aars som forhandler, og på bare den første uge har jeg fået henvendelser fra 10 nye forhandlere. To af dem spurgte bare om ”hvornår kan vi få det?”. De spurgte slet ikke til prisen.


Hvad bruger du mest tid på?

Karsten Zirfelt: Administration, kundeopfølgning og produktion. Og de tre ting fylder cirka lige meget. Skulle jeg undvære noget af det, ville jeg vælge administrationen. Jeg er et socialt menneske, så hvis jeg ikke kom ud til kunderne, ville jeg dø mentalt.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er igen det med at få fundet pengene. Vi skal have finansieret både anlægget og en bygning, og vi skal også have afklaret, om vi skal bygge nyt eller leje os ind et sted.

Bjørn Stålgren: Jeg bruger mest tid på strategi og produktudvikling. Det handler også om at komme ud og byde på prøvesmagning; det er noget, der virker. For eksempel købte 15 procent af de, der smagte min kaffe, den med hjem, da vi havde prøvesmagning i Kvickly i Aars.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.294