23948sdkhjf

- Hurra, nu har jeg kun to varenumre

Sådan er det at være iværksætter med leverpostej, bær og dyp-kaffe

Food Supply var med, da cirka 30 nordjyske fødevarefolk var samlet til en workshop hos Nordjysk FødevareErhverv, og vi benyttede lejligheden til at spørge tre af deltagerne ud om deres udfordringer og succeser.

Karsten Zirfelt etablerede Zirfelt Leverpostej i januar 2013 efter mange år som detailslagter. Han driver virksomheden med bare en enkelt ansat i lokaler i Vilsted ved Løgstør.

Niels Christian Bach Nielsen fra Snedsted-egnen i Thy etablerede sammen med sin nevø for en måned siden Thy Bær. De har drevet Thy Økobær i nogle år og har i det regi også dyrket store mængder konventionelle solbær, som blandt andet er blevet solgt til saftproduktion i udlandet. Nu vil de selv i gang med at sælge bærrene løsfrosne i poser.

Bjørn Stålgren stiftede Dyp Kaffe 1. juli sidste år og sendte sit produkt på markedet sidste søndag. Det er kaffe på den helt enkle måde: Kog vand og dyp en portionspose i koppen i 30 sekunder. Lige som med tebreve, bare med kaffebønner i stedet for te.

Tre spørgsmål til tre ildsjæle

Hvad er den største udfordring for din virksomhed?

Karsten Zirfelt: Det er at finde købere i min egen øjenhøjde. Man skal lade supermarkederne være – alle med en omsætning over 50 millioner kroner er ligeglade med mig, de tromler mig bare.
Derfor har jeg også sagt nej til nogle af de store, efter at jeg begyndte kun at lave leverpostej. Mine kunder er mest bagerier, luksushoteller og private indkøbsforeninger.

Niels Christian Nielsen: Den største udfordring er at få det hele sat i gang, og vi er lige ved at være der. Ikke mindst skal vi have finansieret anlægget til at skylle, løsfryse og pakke bærrene.

Bjørn Stålgren: At finde tid nok og at prioritere mellem alle opgaverne. Og så er jeg jo kun en lille virksomhed på et stort marked med nogle store spillere, så der er det en udfordring at kunne udnytte first mover-effekten, forhåbentlig også ude i Europa.


Hvad er din største succes?

Karsten Zirfelt: At lave min 80/20. Altså at satse på de 20 procent af min forretning, jeg tjener penge på, og så skære resten væk.
Før jeg etablerede Zirfelt Leverpostej, lavede jeg alt muligt. Koteletter, knækpølser, grillpølser, salamier, rullepølser … men det var kun leverpostejen, jeg tjente penge på. Så nu har jeg to varenumre - det er 250 gram leverpostej og 500 gram leverpostej, og det går fantastisk.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er helt klart den efterspørgsel, vi allerede har mærket. Det er helt vildt, som folk efterspørger vores frosne bær, bare fordi de har hørt, at vi har gang i noget.

Bjørn Stålgren: At se effekten af min grundige forberedelse og at opleve, hvor stor interessen er for mit produkt. Jeg begyndte sidste søndag med kun at have Kvickly i Aars som forhandler, og på bare den første uge har jeg fået henvendelser fra 10 nye forhandlere. To af dem spurgte bare om ”hvornår kan vi få det?”. De spurgte slet ikke til prisen.


Hvad bruger du mest tid på?

Karsten Zirfelt: Administration, kundeopfølgning og produktion. Og de tre ting fylder cirka lige meget. Skulle jeg undvære noget af det, ville jeg vælge administrationen. Jeg er et socialt menneske, så hvis jeg ikke kom ud til kunderne, ville jeg dø mentalt.

Niels Christian Bach Nielsen: Det er igen det med at få fundet pengene. Vi skal have finansieret både anlægget og en bygning, og vi skal også have afklaret, om vi skal bygge nyt eller leje os ind et sted.

Bjørn Stålgren: Jeg bruger mest tid på strategi og produktudvikling. Det handler også om at komme ud og byde på prøvesmagning; det er noget, der virker. For eksempel købte 15 procent af de, der smagte min kaffe, den med hjem, da vi havde prøvesmagning i Kvickly i Aars.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.232