23948sdkhjf

TopoTarget får godkendt patent i Europa

TopoTarget har fået godkendt et patent i Europa vedrørende histondeacetylase-hæmmeren valproat. Selskabet har også ansøgninger ude i større geografiske områder.
Den godkendte ansøgning, EP04 010 333, dækker TopoTargets nye formulering af VPA, som i dag benævnes Savicol™. Dette er en tabletformulering med bifasisk release kinetik, hvilket vil sige, at en del af lægemidlet frigives hurtigt, mens noget frigives langsomt for at opnå høj og konstant terapeutisk effekt over en længere tidsperiode.

Den godkendte ansøgning indeholder brede krav til VPA-tabletter med bifasisk release kinetik og til deres anvendelse i forskellige indikationer som f.eks. familiær adenomatøs polypose og kræft. Savicol™ er baseret på en ny og egenudviklet formulering af VPA til oral indtagelse.

VPA er et molekyle, der fungerer som en HDAC-hæmmer, fortrinsvis for HDAC klasse I-isoenzymer, som er involveret i overdreven celledeling og udvikling af kræftsvulster. Endvidere giver Savicol™- formuleringen mulighed for et specifikt farmakokinetisk frigivelsesmønster af
VPA, som forventes effektivt at hæmme disse target-enzymer.

Den HDAChæmmende effekt af VPA er allerede påvist i fase I undersøgelser på baggrund af biomarkørovervågning af histonacetylering. Der pågår pivotale fase II undersøgelser, hvorfra der forventes data i løbet af 2008. Savicol™ fik Orphan Drug status for familiær adenomatøs polypose i Europa i 2004 og i USA i 2005.

- Det formuleringsprincip, som vi nu anvender i TopoTargets lægemiddelprodukt Savicol™, er forskelligt fra andre markedsførte lægemidler indeholdende VPA og udgør således en unik fordel, udtaler Peter Buhl Jensen, administrerende direktør for TopoTarget A/S og fortsætter:

- Dette patent er et led i TopoTargets strategi om aktivt at beskytte vores produktportefølje igennem patenter.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078