- Hvordan får vi solgt vores fødevarer?

Konference giver producenter bud på vækstmuligheder og nye veje

Hvis det er svært at sælge sine produkter til de store supermarkedskæder, hvad gør man så? Kan man alligevel få foden indenfor? Og hvis ikke - hvor ligger alternativerne så?

Det er nogle af de spørgsmål, som Nordjysk FødevareErhverv vil forsøge at få besvaret på en fødevarekonference i Aalborg tirsdag 15. september

Nordjysk FødevareErhverv, der er tovholder for vækst i landsdelens fødevareklynge, har inviteret en stribe kompetente foredragsholdere, som tilsammen sætter fokus på, hvem der skal drive fremtidens detailhandel.

- Flere af dem kommer med helt konkrete modeller/forslag til bedre afsætning. Det kan være måder at finde alternativer til kæderne, eksempelvis hos grossister og andre. Eller det kan være bud på, hvordan man udvikler sit salg til kæderne, nævner direktør i Nordjysk FødevareErhverv Hans Henrik Bruhn.

Unikke produkter eller større rabatter

Blandt oplægsholderne er Christian Christensen, der er chef for lokale varer hos Coop, professor Jan Sundbo fra Roskilde Universitet, der taler om "oplevelsesøkononi som bindeled mellem fødevareproducent og kæde", og Bruno Christensen fra Detailhandels Promotion International. Sidstnævnte fortæller om, at vejen til vækst går gennem unikke produkter - eller større rabatter.

Med på talerlisten er også Flemming Birch, der er ekspert i forbrugertendenser og detailhandel.

Fødevareerhvervet er ifølge Hans Henrik Bruhn det største private erhverv i Nordjylland, hvor omkring 19 procent af den private sektor er tilknyttet fødevareerhvervet mod ni procent på landsplan. Alene fødevareindustrien i Nordjylland omsætter for 19 milliarder kroner årligt og beskæftiger 9.000 personer, nævner direktøren.

- Vi skal bestemt ikke være kede af, at fødevareerhvervet fylder så meget i Nordjylland. Det er jo eksempelvis et erhverv, der er mindre konjunkturfølsomt end mange andre erhverv, og det er en af årsagerne til, at den nordjyske beskæftigelse kun faldt otte procent tilbage under finanskrisen, siger Hans Henrik Bruhn.

Konferencen 15. september holdes på NOVI i Aalborg. Det er gratis at deltage, og der er sidste tilmeldingsfrist 10. september.

Programmet kan ses her:
Fødevarekonference


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.263