23948sdkhjf

Premier Is er solgt

Danmarks førende isproducent kommer på lettiske og ukrainske hænder
Danmarks største isproducent, Mejerigaarden i Thisted - alias Premier Is - med 145 ansatte, skifter ejer.

Kapitalfonden Erhvervsinvest har solgt virksomheden til Food Union, som er det største mejeriselskab i Letland og den førende isproducent i Baltikum.

Mejerigaarden står bag en række kendte ismærker, herunder Premier Is, Polar Is og Underground. Virksomheden omsætter for 312 millioner kroner om året, primært i Danmark.

- Vi er stolte over at have været med til, sammen med ledelse og medarbejdere, at udvikle Premier Is til virksomhedens nuværende niveau, og vi er overbevist om, at Food Union med sit indgående branchekendskab er den helt rigtige til at videreudvikle Premier Is og udnytte virksomhedens potentialer for yderligere vækst, siger Thomas Marstrand, managing partner i Erhvervsinvest.

Betydelige udviklingsmuligheder

- Med erhvervelsen af Premier Is ønsker vi at understøtte virksomhedens position på det danske marked, samtidig med at fokus øges på at opnå et stigende salg i det øvrige Skandinavien og Europa. Premier Is er en god og veldrevet virksomhed med betydelige muligheder for yderligere videreudvikling, siger ejeren og stifteren af Food Union, den ukrainske fødevare-entreprenør Andrey Beskhmelnitsky.

Mejerigaarden skal efter planen fortsætte med at levere dansk producerede isprodukter til kunder i Danmark og udlandet. Det skal ske under ledelse af finansdirektør Kim Gade Pedersen og kommerciel direktør Christian Brink. De to har stået i spidsen for fabrikken siden marts i år, da Mogens Jønck forlod posten som administrerende direktør.

- Vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Erhvervsinvest og byder nu Food Union velkommen i Mejerigaarden. Vi har fået et meget positivt indtryk af både ledelse og medarbejdere i Food Union og ser frem til at videreudvikle Mejerigaarden i samarbejde med dem, skriver Kim Gade Pedersen og Christian Brink i en fælles udtalelse.

Hvad letterne har givet for isfabrikken i Thy, ønsker de to parter ikke at oplyse.

Erhvervsinvest købte i 2008 Mejerigaarden af familien Sørensen, der havde opbygget fabrikken med Polar Is som varemærke. I 2009 købte kapitalfonden så Premier Is af Nestlé, hvorefter de to is-virksomheder blev slået sammen. Al produktion foregår på fabrikken i Thisted.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094