23948sdkhjf

Pharmexa skærer ind til benet

Pharmexa arbejder på at nedbringe sine omkostninger på poster som forskning, udvikling og administration. Planen er at have råd til at fortsætte som enten selvstændig virksomhed eller som partner i en fusion.
I de første 3 måneder af 2008 realiserede Pharmexa-koncernen omsætning og andre driftsindtægter på 6.926 t.kr. og et nettoresultat på -35.538 t.kr. De samlede forsknings- og udviklingsomkostninger udgjorde 37.471 t.kr.

Pharmexa har gennemført en række projektprioriteringer, der er rettet mod at reducere udgifterne til forskning, udvikling og administration. Disse projektprioriteringer har gjort det muligt, at reducere medarbejderantallet med 20%. Pharmexa har indgået en aftale om at flytte til en mindre bygning på Agern Allé 1 i forskerparken i Hørsholm, hvilket vil medføre væsentlige besparelser. Selskabet har påbegyndt flytningen.

Satsninger i 2008
Selskabet fokuserer på nuværende tidspunkt på GV1001 og projektet inden for en universel influenzavaccine. Eksternt finansierede projekter, herunder Alzheimers projektet, en brystkræftvaccine, HIV programmet og malaria-projektet er fortsat efter planerne.

Drøfter mulige samarbejder
Som tidligere offentliggjort har Pharmexa parallelt med disse omkostningsbesparende tiltag igangsat en proces med henblik på at afsøge selskabets strategiske alternativer. Et salg af hele Pharmexa-koncernen er blevet undersøgt, men har indtil videre ikke resulteret i et bud. Som et næste skridt har Pharmexa indledt drøftelser med potentielle fusionspartnere blandt en række biotekvirksomheder.

En plan om at sælge eller udskille det amerikanske datterselskab Pharmexa-Epimmune undersøges parallelt med disse drøftelser. Pharmexa undersøger ligeledes mulighederne for at sælge eller udlicensiere GV1001 til en række potentielle købere/partnere. Pharmexa har indgået konfidentialitetsaftaler med en række virksomheder og der foregår due diligence-undersøgelser af Pharmexas aktiver.

Formålet med disse aktiviteter er at reducere Pharmexas omkostninger yderligere med henblik på, at skabe en situation, hvor selskabet enten kan fortsætte som en uafhængig virksomhed med en smallere pipeline eller alternativt fusionere med en anden biotekvirksomhed.

Forventninger til 2008
Pharmexa forventer på baggrund af selskabets igangværende aktiviteter og allerede indgåede aftaler og bevilgede legater, at omsætning, renteindtægter og andre driftsindtægter i regnskabsåret 2008 vil udgøre ca. 35 mio. kr.

Selskabets samlede forsknings- og udviklingsomkostninger forventes at udgøre ca. 165 mio. kr. medens de administrative udgifter forventes at udgøre ca. 20 mio. kr. Årsresultatet inklusive finansielle indtægter forventes at udgøre ca. -150 mio. kr.

Kilde: Kvartalsregnskab 2008 - 1. kvartal

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125