23948sdkhjf

- Cider-succes er et vin-eventyr

Æbler, solbær og kirsebær kan gøre os til anerkendt vinnation, mener producent
Med ciderens fremmarch har Danmark en chance for at blive en anerkendt vinproducerende nation.

Sådan lyder det fra to østjyske producenter, som i øjeblikket har kæmpestor succes både herhjemme og i udlandet.

Engang var frugtvin noget, vi lavede af andensorteringsfrugten, mens vi spiste det bedste. Det vil Jens Skovgaard Pedersen fra Cold Hand Winery i Randers lave om på.

- Vi skal tage vores æbler, kirsebær og solbær ligeså alvorligt som vinbønderne i Bourgogne har gjort med har deres Pinot Noir-druer i over 1.000 år, siger han til DR Østjylland.

Fordobling hvert år

Cold Hand Winery åbnede i Randers 2011 og har siden fordoblet produktionen hvert år.

- Det har udviklet sig helt eksplosivt, og vi kan slet ikke følge med efterspørgslen herhjemme. Indenfor de seneste to-tre år har verden fået øje på, at vi laver unik frugtvin herhjemme, og de er klar til at betale prisen, fortæller Jens Skovgaard Pedersen. Han bakkes op af kollegaen Kristoffer Vangsø fra Horn Cider i Silkeborg, som spår stor fremtid for dansk cider.

- Jeg tror faktisk, vi kan komme på verdenskortet som et vinproducerende land. Vi har fundet den rigtige frugt at producere vin på. Det er et vin-eventyr, siger Kristoffer Vangsø til DR Østjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078