23948sdkhjf

De satser alt på grønne deller

Delle Kompagniet klar til at indtage sundt marked
I Hanstholm er to erfarne fødevarefolk ved at være klar til at sætte skub i en helt ny produktion af økologiske frikadeller, og særligt en variant med grøntsager og uden kød har de meget store forventninger til.

Alt sammen fordi makkerparrets ene halvdel, Torben Meldgaard, for halvandet år siden ikke rigtig havde noget mad i køleskabet derhjemme.

- Men jeg havde nogle suppeurter og nogle kartofler, og lige pludselig var der kommet frikadeller ud af det. De smagte så godt, at jeg dagen efter tog en med over til Claus, og så kunne vi begge to se en idé, siger han med henvisning til Claus Westergaard-Jensen, som han nu har stiftet Delle Kompagniet sammen med.

Farvel til faste jobs

De to thyboer har gennem næsten 20 år arbejdet sammen hos Royal Danish Fish, også i Hanstholm - Claus Westergaard-Jensen som maskintekniker og Torben Meldgaard som produktionschef med ansvar for alle færdigretter.

- Men vi tror så meget på det her, at vi begge sagde vores job op pr. 1. august. Nu går vi all in, fastslår de to delle-producenter, der i grove træk kun mangler en enkelt brik i puslespillet, før de kan sætte deres nyindkøbte stegemaskine i gang for alvor: Delle Kompagniet venter stadig på at få myndighedernes godkendelse som økologisk producent.

Den regner de med at få i løbet af højst et par uger.

- Egentlig var det ikke planen at producere økologisk, men vores samarbejdspartner CM Foods i Aalborg fortalte os, at det var vi nødt til. CM Foods har præsenteret dellerne for deres kunder i storkøkkener og kantiner, og de siger, at det skal være økologi. Så derfor har vi nu gjort det hele økologisk, fortæller Torben Meldgaard.

Store mængder

Ud over delle-varianten udelukkende med grøntsager, krydderier og "lidt mel" har han og Claus Westergaard-Jensen indtil videre også udviklet en fiskefrikadelle og en kyllingfrikadelle. Også i de to sidstnævnte udgør grøntsager hovedparten af indholdet.

- Vi har ingen tilsætningsstoffer, ingen allergener, ingen gluten. Slut, færdig. Hvis man forestiller sig en kvalitetspyramide, så vil vi ligge helt oppe i spidsen og blive dér, fastslår Claus-Westergaard-Jensen.

Allerede inden makkerparret sagde deres hidtidige jobs op, havde de investeret i den store stegemaskine, der er hjertet i Delle Kompagniet. Den kan stege knap 4.000 frikadeller i timen i økologisk olie.

- Stegemaskinen har kostet op imod 700.000 kroner, men den har været nødvendig for at kunne konkurrere med de producenter, der er på markedet i forvejen. Dér skal man op og kunne lave store mængder, og vi kan med den maskine lave omkring 500 tons deller om året, nævner de to iværksættere, der har finansieret virksomheden både af egne lommer og via lån.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078