23948sdkhjf

Intet hold i påstande om snyd og svinekød i kyllingeprodukter

Den danske fjerkræbranche afviser blankt, at der tilsættes svinekød til danske kyllingeprodukter og at der snydes med marineringen i kyllingefileter.
- Jeg kan blankt afvise alle antydninger af, at vi snyder forbrugerne, når vi marinerer vores produkter. Vi bruger præcis den rette mængde marinade i forhold til mængden af kød, hvilket da også bekræftes af Fødevarestyrelsen, der løbende kontrollerer at tingene går rigtigt for sig.

Sådan siger Per V. Møller, der er adm. dir. for Rose Poultry og formand for Dansk Slagtefjerkræ, i en kommentar til programmet Operation X om den danske fjerkræproduktion, der blev sendt på TV2 i går. I programmet hævdes det, at forbrugerne snydes, fordi nogle kyllingefileter indeholder mindre kød, end angivet på varedeklarationen.

- Jeg vil gerne beklage, at der kan være nogle produkter, hvor kødindholdet er lavere end angivet. Vi arbejder hele tiden på at ramme så præcist som muligt, men kyllinger er fra naturens hånd i forskellige størrelser. Der er store haner og mindre høner, nogle er kraftige, nogle er mindre kraftige. Derfor vil der være tilfælde, hvor et mindre stykke brystfilet får for meget marinade, og der vil være tilfælde, hvor et stykke får en anelse for lidt i forhold til størrelsen. Men gennemsnitligt får de den rette mængde lage tilført, fortæller Per V. Møller.

I programmet hævdes det også, at der tilsættes svinekød i nogle kyllingeprodukter. Men Operation X glemte at fortælle, at det ikke sker i danske produkter.

- Der bruges under ingen omstændigheder svinekød i danske kyllingeprodukter. Jeg har hørt løse rygter om, at nogle af vores udenlandske konkurrenter bruger sådanne metoder, men vi kunne aldrig drømme om at gøre noget så dumt.
Vi har jo bl.a. et stort salg af dansk kylling til muslimske kunder, netop fordi vi har orden i sagerne, siger Per V. Møller.

Operation X fortalte desuden, at der forekom hold af slagtekyllinger med meget høj dødelighed under transporten til slagteriet.

- Den gennemsnitlige dødelighed er omkring 0,3 pct., hvilket er lavt internationalt set. Vi vil nu i brancheregi sammen med myndighederne se på, hvilke konkrete initiativer vi kan tage, især i forhold til de transporter, der ligger væsentligt over gennemsnittet. Vi har tidligere haft stor succes med, i samarbejde med myndighederne, at forbedre forholdene ved transport af udsætterhøner. Det er mit håb, at vi også kan nå gode resultater i forhold til slagtekyllingerne, siger Per V. Møller.

Kilde: Danish Meat Association

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094