23948sdkhjf

Nyt tiltag vil støtte innovation i virksomheder med millioner af kroner

Virksomhedskonference i Aalborg skal være startskud for fælles innovationsstrategi for virksomheder i Nordjylland.
Innovation sættes på dagsordenen, når nordjyske virksomheder og brancheorganisationer mødes i Aalborg til konference onsdag den 3. marts for at tage første spadestik til en regional innovationsstrategi.

Den fælles strategi skal være med til at sikre Nordjyllands fremtidige konkurrenceevne.

Innovation skal markedsføres
Formålet med konferencen er at få erhvervslivets input til, hvordan det nordjyske Vækstforum bedst understøtter innovative aktiviteter i de nordjyske virksomheder, samt hvordan innovation kan markedsføres som en værdiskabende faktor for hele erhvervslivet i Nordjylland.

Medarrangør af konference er det nordjyske Vækstforum, som i gennem flere år har satset på at styrke den regionale innovation – en satsning som virksomhederne også prioriterer højt.

At innovation er vigtigt, blev bl.a. bekræftet af en stor rundspørge hos 600 nordjyske virksomheder foretaget i efteråret 2009.

Undersøgelsen viste, at over halvdelen af virksomhederne forventede at fastholde deres innovationsbestræbelser og gennemføre udviklingsaktiviteter i løbet af det kommende år.

Det til trods for at den globale krise har givet mange virksomheder økonomiske udfordringer.

Erhvervslivet ved bedst
- Det er positivt med den brede interesse for innovation, og for at komme skridtet videre ønsker vi at samle bestræbelserne i en fælles indsats for et stærkt nordjysk erhvervsliv. Derfor går vi nu i tæt dialog med bl.a. virksomhederne omkring en regional innovationsstrategi, fortæller regionsrådsformand Ulla Astman, som er formand for det nordjyske Vækstforum.

Konferencen og den løbende dialog med både virksomheder og brancheorganisationer er ifølge Ulla Astman afgørende.

- Det er erhvervslivet selv der bedst ved, hvor potentialet for innovation ude i virksomhederne er størst, og hvor udfordringerne ligger, udtaler hun.

Den nye Regionale Innovationsstrategi vil sammen med Vækstforums overordnede strategi for anvendelse af ca. 200 mio. kr. årligt blive bestemmende for, hvilke indsatsområder der vil få særlig opmærksomhed de kommende fire år.

Arrangører af konferencen er Vækstforum Nordjylland i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Byggeri, Væksthus Nordjylland, Aalborg Universitet og Kommunekontaktråd Nordjylland (KKR).

Fødevareinnovation leveret til døren
En af de virksomheder, der allerede er dybt engageret i arbejdet med innovation, er internetbutikken Torvet.dk.

Virksomheden leverer friske fødevarer såsom kød, fisk, frugt og grønt samt andre dagligvarer direkte hjem til forbrugerne.

- Vi ser os selv som nutidens mælkemand, fortæller direktør Peter Bagge-Nielsen, der i 2006 etablerede det Internet-baserede supermarked sammen med sin hustru, Betina Kühn.

Torvet.dk er søsterselskab til Skagenfood.dk, som parret etablerede i 2001. Betina Kühn er direktør i Skagenfood.dk, der tilbyder levering af fisk til forbrugere.

- Vi har forsøgt at kombinere internettets muligheder med god gammeldags kundeservice, der gør en forskel og letter hverdagen for mennesker og familier, fortæller Peter Bagge-Nielsen.

Virksomheden er et godt eksempel på, hvad innovation og produktudvikling betyder for erhvervslivets vækst og konkurrenceevne.

Torvet.dk deltager som oplægsholdere ved onsdagens konference sammen med virksomhederne GateHouse, Dolle og Comwell Rebild, der alle vil fortælle deres egen innovationshistorie om konkrete erfaringer og resultater opnået gennem et målrettet fokus på innovation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078