Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Poul Agger går egentlig bare og venter på den næste idé. Hvis den kommer, er han klar til at hugge til. Og hvis ikke den kommer, klarer han sig garanteret alligevel.

Agger Foods i Aarhus ligger lige nu i dvale og har ingen fødevareaktiviteter, efter at indehaver Poul Agger i januar solgte virksomhedens eneste brand, det vegetabilske kødalternativ Soy4you, til Naturli' Foods.

Inden da havde han selv i 1989 stiftet Naturli' Foods og udviklet et sojabaseret alternativ til komælk - og han blev mangemillionær, da han solgte Naturli Foods til Orkla i 2010 for derefter at kaste sig over Soy4you.

De to soja-ideer har gjort Poul Agger til et særdeles kendt og respekteret navn i fødevarebranchen, og nu går han så og venter på, at han får en tredje kanongod idé. Direkte adspurgt, om der kommer en 3'er, er han ikke i tvivl:

- Ja, da. Det kan blive hvad som helst, selv om jeg godt ved, at jeg ikke er helt ung længere. Da jeg var 40, kunne jeg jo vælte hele verden. Nu er jeg 67, men forhåbentlig holder jeg aldrig op med at være nytænkende, siger den aarhusianske Mr. Bean til Food Supply.

Konkurrenceklausul
Salget af Soy4you til Naturli' Foods indeholder en klausul om, at Poul Agger ikke må begynde at konkurrere med køberen.

- Jeg må ikke lave et vegetabilsk mejeriselskab, og jeg må ikke lave et vegetabilsk kødselskab. Men ellers er der ingen grænser. Man skal ikke være bundet af traditioner, for det er ikke dér, de største fremskridt sker.

Læs også: - Mine Soy4you-millioner kommer helt sikkert retur

- Tværtimod skal man huske på, at hvis vi fortsætter som nu, skal vi inden længe have to jordkloder for at brødføde befolkningen. Og der er leveringstid på nummer to, fastslår Poul Agger.

Han har aldrig selv ejet en produktionslinje, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden, uanset hvad han finder på:

- Nej, jeg har aldrig haft fingrene i produktionen, og jeg skal ikke have mit eget anlæg. Det har altid været maksimal outsourcing, så jeg selv kunne koncentrere mig om ideen, økonomien og styringen.

ISlut med daglig drift
Sojabønnerne har han altid købt i Europa, selv om han kunne købe dem meget billigere i Kina.

Læs også: Kødfrie alternativer booster udviklingen hos Agger Foods

- Jeg skulle ikke ud og handle i Kina. Dér føler jeg mig ikke helt sikker på, hvad man får, forklarer den jyske bønneekspert, som meget gerne lægger skjul på den viden, der har gjort ham yderst velhavende. Der er tale om op til flere forretningshemmeligheder hvad angår behandlingen af sojabønnerne.

Mens han går og venter på en ny, banebrydende idé, er Poul Agger meget åben over for at bruge nogle af sine millioner på at hjælpe andre iværksættere i gang - og meget gerne i fødevarebranchen.

- Jeg har allerede fået henvendelser fra branchen, men har indtil nu sagt nej. Nogle af ideerne har været lige højtflyvende nok, og i et andet tilfælde ville jeg komme i konkurrence med mine tidligere aktiviteter. Under alle omstændigheder skal jeg ikke ud og have noget med den daglige drift at gøre; det vil snarere være som bestyrelsesformand, nævner han.
Mere om: Agger Foods | Soy4you


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Hakkekød trækkes tilbage

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alt til storkøkken, Restaurant og Café hos Cateringinventar.dk

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

Send til en kollega

0.232