Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Poul Agger går egentlig bare og venter på den næste idé. Hvis den kommer, er han klar til at hugge til. Og hvis ikke den kommer, klarer han sig garanteret alligevel.

Agger Foods i Aarhus ligger lige nu i dvale og har ingen fødevareaktiviteter, efter at indehaver Poul Agger i januar solgte virksomhedens eneste brand, det vegetabilske kødalternativ Soy4you, til Naturli' Foods.

Inden da havde han selv i 1989 stiftet Naturli' Foods og udviklet et sojabaseret alternativ til komælk - og han blev mangemillionær, da han solgte Naturli Foods til Orkla i 2010 for derefter at kaste sig over Soy4you.

De to soja-ideer har gjort Poul Agger til et særdeles kendt og respekteret navn i fødevarebranchen, og nu går han så og venter på, at han får en tredje kanongod idé. Direkte adspurgt, om der kommer en 3'er, er han ikke i tvivl:

- Ja, da. Det kan blive hvad som helst, selv om jeg godt ved, at jeg ikke er helt ung længere. Da jeg var 40, kunne jeg jo vælte hele verden. Nu er jeg 67, men forhåbentlig holder jeg aldrig op med at være nytænkende, siger den aarhusianske Mr. Bean til Food Supply.

Konkurrenceklausul
Salget af Soy4you til Naturli' Foods indeholder en klausul om, at Poul Agger ikke må begynde at konkurrere med køberen.

- Jeg må ikke lave et vegetabilsk mejeriselskab, og jeg må ikke lave et vegetabilsk kødselskab. Men ellers er der ingen grænser. Man skal ikke være bundet af traditioner, for det er ikke dér, de største fremskridt sker.

Læs også: - Mine Soy4you-millioner kommer helt sikkert retur

- Tværtimod skal man huske på, at hvis vi fortsætter som nu, skal vi inden længe have to jordkloder for at brødføde befolkningen. Og der er leveringstid på nummer to, fastslår Poul Agger.

Han har aldrig selv ejet en produktionslinje, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden, uanset hvad han finder på:

- Nej, jeg har aldrig haft fingrene i produktionen, og jeg skal ikke have mit eget anlæg. Det har altid været maksimal outsourcing, så jeg selv kunne koncentrere mig om ideen, økonomien og styringen.

ISlut med daglig drift
Sojabønnerne har han altid købt i Europa, selv om han kunne købe dem meget billigere i Kina.

Læs også: Kødfrie alternativer booster udviklingen hos Agger Foods

- Jeg skulle ikke ud og handle i Kina. Dér føler jeg mig ikke helt sikker på, hvad man får, forklarer den jyske bønneekspert, som meget gerne lægger skjul på den viden, der har gjort ham yderst velhavende. Der er tale om op til flere forretningshemmeligheder hvad angår behandlingen af sojabønnerne.

Mens han går og venter på en ny, banebrydende idé, er Poul Agger meget åben over for at bruge nogle af sine millioner på at hjælpe andre iværksættere i gang - og meget gerne i fødevarebranchen.

- Jeg har allerede fået henvendelser fra branchen, men har indtil nu sagt nej. Nogle af ideerne har været lige højtflyvende nok, og i et andet tilfælde ville jeg komme i konkurrence med mine tidligere aktiviteter. Under alle omstændigheder skal jeg ikke ud og have noget med den daglige drift at gøre; det vil snarere være som bestyrelsesformand, nævner han.
Mere om: Agger Foods | Soy4you


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Bagerprodukter går som varmt brød

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Eksperter lærer fra sig om emballage

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

Økologiske muslinger på line

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

International Food Contest sætter smag i højsædet

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

Bornholmsk mad overtager et fly

Konservesfabrik klar til at score kassen

Dina har overtaget et kæmpestort køkken

2

Kendt chefkok er stoppet på berømt hotel

To firmaer laver ny fælles-chokolade

- Digitalisering er fødevareklyngens guldæg

Dansk Cater omrokerer

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Spiritus-importør sætter milliard-rekord

Lidl ændrer emballage efter forbrugerstorm

Uge 36: Ind og ud af branchens bestyrelser og direktioner

Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

Cocio med global appel

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du udfordringer med emballage til e-handel?

HI 2017

Rejsegilde på seks nye haller i Lindø Industripark

NY VIDEO: Fordelene ved ManSafe SRL faldblokke på ét minut

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Pilz har ansat Søren Jauernik som maskinsikkerhedskonsulent

Oplev en verdensnyhed!

Nyeste pip fra 3D-print ekspert

Så kan bakterier, vira og svampesporer godt pakke sammen

Lenze udvikler løsninger til næste generation af lagerhåndteringssystemer

Mød RMIG på hi17

LEO LOCATIVE er effektiv og enkel varetransport!

Ara-El præsenterer Lovatos knap- og switchserie

Invitation til HI - Messe

NYHED! 70 - 80L ”RECYCLING AFFALDSSPANDE” - Sensorstyret - Udført i kraftig rustfrit stål.

Den nye Pro One blæsepistol reducerer støjniveauet med op til 69%

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Har du styr på EMC i din tavle.

Skab din næste forretningsídé i fællesskab

Oplev automatiseret 3D scanning på hi17

Hewikut A/S Microcement

Tysk bryggeri skaber idelle & hygiejniske forhold med affugtning

CO2 neutralt website

Sanistål satser på markedet for blankt stål

International Food Contest sætter smag i højsædet på hi-messen

Send til en kollega

0.216