23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal sikre innovativ fødevareproduktion i Østersøområdet

Agro Business Park har en væsentlig rolle i et nyt projekt, der med innovative løsninger skal medvirke til at sikre en bæredygtig fødevareproduktion i Østersøregionen.
Østersøregionen omfatter 50 mio. svin og 11 mio. kvæg, foruden 90 mio. mennesker.

Landmændene forsøger til stadighed at finde den rette balance mellem forbrugernes efterspørgsel efter billige fødevarer af høj kvalitet og en tilstrækkelig omsorg for miljøet med henblik på bevaring af jorden og husdyrenes frugtbarhed samt deres egen sundhed, mens de konstant bliver presset til større effektivitet af hensyn til økonomisk overlevelse. Det virker som en gordisk knude, men Baltic Compass er baseret på en tro på, at disse komplekse udfordringer kan løftes ved øget dialog, kommunikation og samarbejde mellem de mange, som på den ene eller anden led er involveret i fødevareproduktion i Østersøregionen.

Projektet bygger på et partnerskab af 22 institutioner i området, som hver især er førende indenfor forskning og innovation i metoder, teknologier, modeller og politikker vedrørende bæredygtig fødevareproduktion. Projektet har desuden en lang række ministerier og internationale organer m.v. som associerede partnere og har derfor en vigtig strategisk rolle i koordinering med tilgrænsende projekter og aktiviteter i regionen, herunder en vigtig rolle i gennemførelsen af EUs strategi for Østersøområdet.

Agro Business Parks rolle i projektet er som leder af arbejdspakke 4 at arbejde med networking og innovation vedrørende miljøteknologier med henblik på at stimulere udvikling og udbredelsen af miljøteknologier, der både gavner miljøet og fødevareproduktionen. Stimuleringerne foretages via kortlægning af markedsmulighederne samt ved at investere i udvalgte, innovative miljøteknologier. Agro Business Park skal desuden koordinere etablering af en digitaliseret og interaktiv vidensbase om miljøteknologier, som kan belyse økonomiske, miljømæssige og andre effekter af at anvende bestemte miljøteknologier på et landbrug, i et vandløbsopland eller i et andet defineret geografisk område. Dette ”miljøteknologiatlas” bliver derfor et godt redskab for beslutningstagere, hvad enten man er landmand, forsker, rådgiver, virksomhed, administrator, eller politiker.

- Overordnet giver projektet Agro Business Park mulighed for at underbygge og konsolidere hidtidige aktiviteter vedrørende innovation og networking vedrørende miljøteknologi, siger Henning Lyngsø Foged, projektleder i Agro Business Park, og fortsætter:

- Når vi er gået ind i det her projekt, er det fordi, at vi med projektet forventer direkte eller indirekte at kunne gavne nogle af de virksomheder, som er med i vores innovationsnetværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084