23948sdkhjf

Tulip-ansatte arbejder igen: "Vi vred armen om på ledelsen og slap af med en tyran"

Opdateret 09:34: Tulip-ledelsen bekræfter oplysninger.

En flere dag lang strejke hos kødvarefabrikken Tulip i Svenstrup ved Aalborg er slut, erfarer Food Supply, og Tulip bekræfter oplysningen.

Fredag morgen gik de timelønnede medarbejdere, som strejkede, tilbage til deres pladser.

Torsdag kunne fagforbundet NNF fortælle, at medarbejderne var utilfredse med forholdet mellem ledelse og ansatte. At arbejdsmiljøet var dårligt.

En kilde blandt de mangeårige medarbejdere fortæller nu til Food Supply, at arbejdet er genoptaget fredag morgen, fordi fabriksledelsen i Svenstrup nu kan garantere, at en forhadt arbejdsleder stopper med omgående virkning.

Arbejdslederen, som har haft ansvar for pakning af peperoni og salami, bliver betegnet som plageånd og tyran. Han tiltrådte i 2016.

- Og han har slet ikke villet indordne sig. Der er mange, der har været her i 20, 30 eller 35 år, og dem kommer man ikke bare ind og jonglerer med, så ledelsen har fået armen vredet om på ryggen.

- De har indset, at tingene aldrig ville blive gode igen, hvis arbejdslederen ikke blev fjernet, siger Food Supplys kilde, som fortæller, at utilfredsheden har varet lige så længe, som arbejdslederens ansættelse. Og at tilløbet til strejken har varet næsten lige så længe.

Tulips kommunikationsansvarlige, Michael Ravn, bekræfter, at arbejdslederen er fortid. Han bekræfter også, at arbejdslederen havde ansvar for pakning af peperoni og salami.

Han meddeler, at arbejdslederen torsdag aften uopfordret sagde sit job op, og det har fået de timelønnede medarbejdere til at gå i arbejde.

- Vi ærgrer os over, at det kom til en opsigelse og en strejke. Fremadrettet vil vi prøve at fremme en mere dialogsøgende tilgang. Vi har kørt denne sag efter arbejdsretslige principper og med respekt og empati for alle involverede parter, så fronterne ikke skal trækkes op, siger han til Food Supply.

Twisten blev behandlet i Arbejdsretten torsdag eftermiddag, hvor de strejkende blev pålagt at genoptage arbejdet straks – altså fredag morgen, skriver Tulip i en meddelelse.

Samtidig pålagde Arbejdsretten de strejkende at holde arbejdet normaliseret efter, at arbejdet er genoptaget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094