Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

Lasse Skjønning Andersen forstår stadig ikke, hvor 200.000 kroner i kontanter blev af

Han er 28 år, han har 70 ansatte i sit hastigt voksende grød-imperium, han er stolt af, hvad han har opnået.

Hans mor tog sit eget liv, da han var syv år, og han begyndte at lave grød, fordi han var buttet og træt af det hele.

Indehaveren af madkæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, nåede vidt omkring, da han torsdag aften var gæst hos Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om, hvordan han har skabt Grød-kæden. Hvordan penge på mystisk vis er forsvundet. Og ikke mindst om, hvordan han ser kædens fremtid.

Rent forretningsmæssigt begyndte Grød-eventyret i 2011, da Lasse Skjønning Andersen og barndomsvennen Martin åbnede den første Grød-butik i Jægersborggade i København.

- Medierne gik fuldstændig bananas. Lasse og Martin åbner verdens første grødbar i en pushergade på Nørrebro. Der var lange køer på gaden - og inde i butikken var der kaos. For eksempel gik vi i gang med at fjerne en mur inde i lokalet for at skaffe noget mere plads. Lige indtil en mand med forstand på den slags kom og gjorde os opmærksom på, at det var en bærende mur, og at der var risiko for, at hele bygningen ville synke sammen, hvis vi fortsatte.

Læs også: Leverandører er med til at udvikle 7-Eleven

- Vi var nok også påvirket af alkohol og høje af hash, mens vi arbejdede på den mur, indrømmede Grød-chefen, som undervejs i foredraget lagde vægt på, at han nu om stunder er stor fan af ærlighed efter tidligere i sit liv at have løjet i stride strømme.

Ærlighed overgår alt
Ærligheden blev hjulpet på vej, da han valgte at gå til psykolog for første gang i sit liv. Det skete i kølvandet på, at makkeren efter et halvt års tid valgte at forlade Grød, hvilket gav Martin Skjønning Andersen en stor nedtur.

- Med psykologens hjælp kom jeg frem til tre vigtige erkendelser: Jeg skulle bruge fed energi som drivkraft. Ærlighed overgår alt. Og jeg skulle ud på den evige jagt på balance, konstaterede han.

Sidstnævnte handler om balancen mellem den oprindelige tilgang med "frihed og rock'n'roll" og den mere skolede vej med overblik og fin titel som CEO.

- En titel, som jeg ikke helt ved, hvad betyder, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, der heller ikke lagde skjul på, at han ved meget lidt om Excel-ark, momsregnskaber og måltal.

Læs også: Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Apropos tal, så ansatte Grød sidste år en ny regnskabsekspert, som fandt ud af, at der måtte være 300.000 kroner ude i pengeskabene i kædens butikker.

- Men der er slet ingen pengeskabe. Vi undersøgte sagen, og det viste sig, at der var 100.000 kroner i kasserne derude. Så alene i 2017 har vi mistet 200.000 kroner i kontanter, og jeg aner ikke, hvor de er, fastslog Grød-chefen og tilføjede hudløst ærligt, at "jeg har behov for at professionalisere virksomheden".

Det er han allerede i fuld gang med. Grød har for nylig åbnet et decideret hovedkontor, hvor der blandt andet er en medarbejder, som ved noget om Excel-ark. Der er også oprettet et såkaldt advisory board, som har den tidligere Irma-topchef Alfred Josefsen blandt medlemmerne, og der er fuldt blus på ambitionerne.

- Vi skal åbne flere butikker. Inden sommeren 2019 skal vi have fordoblet både omsætningen og antallet af butikker. Det er ret ambitiøst, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, som p.t. har fire butikker i København og én i Aarhus.

Låner for første gang

Væksten vil betyde, at han for første gang skal ud og låne penge i banken, efter at han hidtil har klaret sig med sin børneopsparing og arven efter sin mor.

- Det er en kæmpeudfordring for mig personligt, at vi skal trykke på speederen, og at jeg ikke skal være så sparsommelig mere. Jeg sover nogle gange dårligt om natten over det, fortalte han.

Det har han nu ikke grund til, lod en af tilhørerne i Fødevareklubben forstå:

- Du skal bare buldre derudad og så sælge det om fem år, sagde tilhøreren - en konstatering, som Lasse Skjønning Andersen lovede at tage til sig, i hvert fald hvad angår den første del. Han ville heller ikke afvise, at han kan finde på at sælge Grød.

- Forhåbentlig kan jeg åbne i New York på et tidspunkt. Egentlig vil jeg bare gerne lave god grød og sprede fed energi. Men jeg vil da også gerne ha' økonomisk frihed resten af mit liv. Måske vil jeg også blive iværksætter igen og lave andre ting, sagde den nuværende Grød-CEO, som ikke længere er hverken buttet eller træt af det hele.
Mere om: Grød


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

- Fødevareproducenter skal se mod havet

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Nyhedsbrev

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Aarhus vil have flere food trucks

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Geia-salg gav tre danskere 180 millioner

Nyt regnskab viser, hvad fødevarevirksomheden indbragte

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Ægtepar med første stjerne: Det er en livsstil

KFC løber tør for kylling: Lukker 900 butikker i Storbritannien

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

Hartmann-direktør død efter tragisk ulykke

Emballage viser vej til skraldespanden

Uens kommunale affaldssorteringer gjorde opgaven svær for Coop.

Vinsælgere melder udsolgt af prins Henriks vin

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Salmonella i marineret kyllingebryst

Carlsberg solgte færre øl i 2017 - men flere specialøl

Carlsberg køber Grækenlands næststørste bryggeri

Dr. Oetker skifter direktør

Urenheder i piskefløde fra Naturmælk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

4 ting du skal overveje, når du vælger nyt målesystem

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Atlas Copco filtre - høj kvalitet og lav pris

Oplev Danmarks Største Mobil Køkken

Skal du med på den danske fællesstand på Seafood Processing Global 24.-26. april i Bruxelles?

Skærp din faglighed med ny viden

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

Ion ringblæseren fjerner statisk elektricitet på rør, kabler, slanger, ledn...

Slagter Nielsen køber levnedsmiddelgodkendte reoler

Sealed Rivet fås hos Præstmark.

Støjsvag ventilation i bibliotek

Glæd dig til helt nyt videomateriale med Ergolash

Send til en kollega

0.326