23948sdkhjf

Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

Lasse Skjønning Andersen forstår stadig ikke, hvor 200.000 kroner i kontanter blev af

Han er 28 år, han har 70 ansatte i sit hastigt voksende grød-imperium, han er stolt af, hvad han har opnået.

Hans mor tog sit eget liv, da han var syv år, og han begyndte at lave grød, fordi han var buttet og træt af det hele.

Indehaveren af madkæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, nåede vidt omkring, da han torsdag aften var gæst hos Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om, hvordan han har skabt Grød-kæden. Hvordan penge på mystisk vis er forsvundet. Og ikke mindst om, hvordan han ser kædens fremtid.

Rent forretningsmæssigt begyndte Grød-eventyret i 2011, da Lasse Skjønning Andersen og barndomsvennen Martin åbnede den første Grød-butik i Jægersborggade i København.

- Medierne gik fuldstændig bananas. Lasse og Martin åbner verdens første grødbar i en pushergade på Nørrebro. Der var lange køer på gaden - og inde i butikken var der kaos. For eksempel gik vi i gang med at fjerne en mur inde i lokalet for at skaffe noget mere plads. Lige indtil en mand med forstand på den slags kom og gjorde os opmærksom på, at det var en bærende mur, og at der var risiko for, at hele bygningen ville synke sammen, hvis vi fortsatte.

Læs også: Leverandører er med til at udvikle 7-Eleven

- Vi var nok også påvirket af alkohol og høje af hash, mens vi arbejdede på den mur, indrømmede Grød-chefen, som undervejs i foredraget lagde vægt på, at han nu om stunder er stor fan af ærlighed efter tidligere i sit liv at have løjet i stride strømme.

Ærlighed overgår alt
Ærligheden blev hjulpet på vej, da han valgte at gå til psykolog for første gang i sit liv. Det skete i kølvandet på, at makkeren efter et halvt års tid valgte at forlade Grød, hvilket gav Martin Skjønning Andersen en stor nedtur.

- Med psykologens hjælp kom jeg frem til tre vigtige erkendelser: Jeg skulle bruge fed energi som drivkraft. Ærlighed overgår alt. Og jeg skulle ud på den evige jagt på balance, konstaterede han.

Sidstnævnte handler om balancen mellem den oprindelige tilgang med "frihed og rock'n'roll" og den mere skolede vej med overblik og fin titel som CEO.

- En titel, som jeg ikke helt ved, hvad betyder, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, der heller ikke lagde skjul på, at han ved meget lidt om Excel-ark, momsregnskaber og måltal.

Læs også: Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Apropos tal, så ansatte Grød sidste år en ny regnskabsekspert, som fandt ud af, at der måtte være 300.000 kroner ude i pengeskabene i kædens butikker.

- Men der er slet ingen pengeskabe. Vi undersøgte sagen, og det viste sig, at der var 100.000 kroner i kasserne derude. Så alene i 2017 har vi mistet 200.000 kroner i kontanter, og jeg aner ikke, hvor de er, fastslog Grød-chefen og tilføjede hudløst ærligt, at "jeg har behov for at professionalisere virksomheden".

Det er han allerede i fuld gang med. Grød har for nylig åbnet et decideret hovedkontor, hvor der blandt andet er en medarbejder, som ved noget om Excel-ark. Der er også oprettet et såkaldt advisory board, som har den tidligere Irma-topchef Alfred Josefsen blandt medlemmerne, og der er fuldt blus på ambitionerne.

- Vi skal åbne flere butikker. Inden sommeren 2019 skal vi have fordoblet både omsætningen og antallet af butikker. Det er ret ambitiøst, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, som p.t. har fire butikker i København og én i Aarhus.

Låner for første gang

Væksten vil betyde, at han for første gang skal ud og låne penge i banken, efter at han hidtil har klaret sig med sin børneopsparing og arven efter sin mor.

- Det er en kæmpeudfordring for mig personligt, at vi skal trykke på speederen, og at jeg ikke skal være så sparsommelig mere. Jeg sover nogle gange dårligt om natten over det, fortalte han.

Det har han nu ikke grund til, lod en af tilhørerne i Fødevareklubben forstå:

- Du skal bare buldre derudad og så sælge det om fem år, sagde tilhøreren - en konstatering, som Lasse Skjønning Andersen lovede at tage til sig, i hvert fald hvad angår den første del. Han ville heller ikke afvise, at han kan finde på at sælge Grød.

- Forhåbentlig kan jeg åbne i New York på et tidspunkt. Egentlig vil jeg bare gerne lave god grød og sprede fed energi. Men jeg vil da også gerne ha' økonomisk frihed resten af mit liv. Måske vil jeg også blive iværksætter igen og lave andre ting, sagde den nuværende Grød-CEO, som ikke længere er hverken buttet eller træt af det hele.
Mere om: Grød


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Dencon dykker på bundlinjen

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.405