Eks-buttet grød-komet lover at buldre derudad

Lasse Skjønning Andersen forstår stadig ikke, hvor 200.000 kroner i kontanter blev af

Han er 28 år, han har 70 ansatte i sit hastigt voksende grød-imperium, han er stolt af, hvad han har opnået.

Hans mor tog sit eget liv, da han var syv år, og han begyndte at lave grød, fordi han var buttet og træt af det hele.

Indehaveren af madkæden Grød, Lasse Skjønning Andersen, nåede vidt omkring, da han torsdag aften var gæst hos Fødevareklubben i Vejle for at fortælle om, hvordan han har skabt Grød-kæden. Hvordan penge på mystisk vis er forsvundet. Og ikke mindst om, hvordan han ser kædens fremtid.

Rent forretningsmæssigt begyndte Grød-eventyret i 2011, da Lasse Skjønning Andersen og barndomsvennen Martin åbnede den første Grød-butik i Jægersborggade i København.

- Medierne gik fuldstændig bananas. Lasse og Martin åbner verdens første grødbar i en pushergade på Nørrebro. Der var lange køer på gaden - og inde i butikken var der kaos. For eksempel gik vi i gang med at fjerne en mur inde i lokalet for at skaffe noget mere plads. Lige indtil en mand med forstand på den slags kom og gjorde os opmærksom på, at det var en bærende mur, og at der var risiko for, at hele bygningen ville synke sammen, hvis vi fortsatte.

Læs også: Leverandører er med til at udvikle 7-Eleven

- Vi var nok også påvirket af alkohol og høje af hash, mens vi arbejdede på den mur, indrømmede Grød-chefen, som undervejs i foredraget lagde vægt på, at han nu om stunder er stor fan af ærlighed efter tidligere i sit liv at have løjet i stride strømme.

Ærlighed overgår alt
Ærligheden blev hjulpet på vej, da han valgte at gå til psykolog for første gang i sit liv. Det skete i kølvandet på, at makkeren efter et halvt års tid valgte at forlade Grød, hvilket gav Martin Skjønning Andersen en stor nedtur.

- Med psykologens hjælp kom jeg frem til tre vigtige erkendelser: Jeg skulle bruge fed energi som drivkraft. Ærlighed overgår alt. Og jeg skulle ud på den evige jagt på balance, konstaterede han.

Sidstnævnte handler om balancen mellem den oprindelige tilgang med "frihed og rock'n'roll" og den mere skolede vej med overblik og fin titel som CEO.

- En titel, som jeg ikke helt ved, hvad betyder, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, der heller ikke lagde skjul på, at han ved meget lidt om Excel-ark, momsregnskaber og måltal.

Læs også: Fra kriminel lømmel til succesrig Grød-direktør

Apropos tal, så ansatte Grød sidste år en ny regnskabsekspert, som fandt ud af, at der måtte være 300.000 kroner ude i pengeskabene i kædens butikker.

- Men der er slet ingen pengeskabe. Vi undersøgte sagen, og det viste sig, at der var 100.000 kroner i kasserne derude. Så alene i 2017 har vi mistet 200.000 kroner i kontanter, og jeg aner ikke, hvor de er, fastslog Grød-chefen og tilføjede hudløst ærligt, at "jeg har behov for at professionalisere virksomheden".

Det er han allerede i fuld gang med. Grød har for nylig åbnet et decideret hovedkontor, hvor der blandt andet er en medarbejder, som ved noget om Excel-ark. Der er også oprettet et såkaldt advisory board, som har den tidligere Irma-topchef Alfred Josefsen blandt medlemmerne, og der er fuldt blus på ambitionerne.

- Vi skal åbne flere butikker. Inden sommeren 2019 skal vi have fordoblet både omsætningen og antallet af butikker. Det er ret ambitiøst, bemærkede Lasse Skjønning Andersen, som p.t. har fire butikker i København og én i Aarhus.

Låner for første gang

Væksten vil betyde, at han for første gang skal ud og låne penge i banken, efter at han hidtil har klaret sig med sin børneopsparing og arven efter sin mor.

- Det er en kæmpeudfordring for mig personligt, at vi skal trykke på speederen, og at jeg ikke skal være så sparsommelig mere. Jeg sover nogle gange dårligt om natten over det, fortalte han.

Det har han nu ikke grund til, lod en af tilhørerne i Fødevareklubben forstå:

- Du skal bare buldre derudad og så sælge det om fem år, sagde tilhøreren - en konstatering, som Lasse Skjønning Andersen lovede at tage til sig, i hvert fald hvad angår den første del. Han ville heller ikke afvise, at han kan finde på at sælge Grød.

- Forhåbentlig kan jeg åbne i New York på et tidspunkt. Egentlig vil jeg bare gerne lave god grød og sprede fed energi. Men jeg vil da også gerne ha' økonomisk frihed resten af mit liv. Måske vil jeg også blive iværksætter igen og lave andre ting, sagde den nuværende Grød-CEO, som ikke længere er hverken buttet eller træt af det hele.
Mere om: Grød


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Rejsegilde på Co-Ro’s ”Powerhouse”

Skidt for suppevirksomhed

Capnovas danske suppesats lukker butik og omorganiserer virksomheden.

Glasfund i pulled pork fra Jensens Bøfhus

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Danske slagtermestre stævner EU-Kommissionen

Brancheorganisationen Danske Slagtermestre har netop stævnet den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, for inhabilitet i sag om spildevandsafgift, som tilgodeser store danske slagterier på bekostning af de mindre.

Danish Crown strammer skruen

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Slagtere får de mindste lønstigninger

Generation Food Award afholdes for anden gang

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

WeDoBurgers lukker og slukker

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Københavns Madhus får ny direktør

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Svaneke Bryghus får ny direktør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleteringslinje fra Egatec

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stand B-1065 på Automatik ´18

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Pladsbesparende stepmotor - absolut positionering med batterifri sensor

Besøg os på Automatik messen 2018, d. 11. til 13. september på stand 1100

Nyt bryghus i Sydtyrol - de skræddersyede drev kom fra NORD

Automatik 2018

SMC’s nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Kompetencegivende kurser

Grib chancen! - HMI Design Masterclass Online Video kursus

Nye trådløse sensorer til Onset's RX3000 datalogger

Mobilt showroom i container

Trådløst plukkesystem på lageret forbedrer sporbarhed hos Carletti

Vi har leveret løftegrejet til det seneste indkøb fra Maximus Kran- & Speci...

Ny serie af termiske kameraer fra Fluke lagerføres nu hos RS Components

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Trådløs håndholdt HMI – Pendant / Teach box

Send til en kollega

0.227