23948sdkhjf

Direktøren projekterede selv sin nye produktionshal

- Det har været en vild og spændende rejse

Øget fleksibilitet, øget kapacitet og bedre muligheder for at udvikle nye produkter

Det er de tre nøgleord for den administrerende direktør og medejer i Kirkeby & Thrane, Kent Thrane, når snakken falder på, hvad den 1.500 kvadratmeter store udvidelse af Sinai Mejeri på Midtfyn skal medføre af gevinster for virksomheden.

- Øget kapacitet har jeg fået via flere ostekar, flere tanke og flere maskiner, der kan hjælpe med at pakke produkterne. Og fleksibiliteten har jeg fået via flere rum til at produktudvikle i, for det kunne vi ikke gøre i det gamle mejeri, og derfor er de her nye kvadratmeter yderst kærkomne, siger Kent Thrane.

To produktioner 
Foruden fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er taget i brug indtil videre - har udvidelsen skabt plads til et større kølerum og to ramper til vognmændenes lastbiler, når de om eftermiddagen kommer forbi Sandholts Lyndelse for at hente dagens produkter. Plus flere tanke, ostekar og andre produktionsanlæg.

For at udnytte kapaciteten og fleksibiliteten bedst muligt er den nye produktionshal forbundet med den gamle produktion via rørinstallationer til blandt andet damp, valle og kølevand og en medarbejdersluse.

- Det gør, at de to bygninger kan køre sammenhængende, men også uafhængigt af hinanden, forklarer Kent Thrane.

En vild og spændende rejse 
Selvom han ikke er udlært mejerist, har et langt liv i mejeribranchen givet ham så meget viden om osteproduktion, at Kent Thrane valgte at projektere alle nye linjer, maskiner og anlæg selv uden ekstern ingeniørhjælp. Hvilket ikke har været helt uproblematisk, medgiver han.

- Det har været en vild og spændende rejse, og et par gange undervejs har vi da også lige måtte trækket vejret.

Han understreger, at Sinai Mejeri ikke bare kan gå ud og købe færdige hyldevareløsninger til sin produktion. Den slags anlæg findes ikke på markedet.

I stedet tager Kent Thrane og hans kolleger selv ud til de små maskinforhandlere rundt omkring og køber brugte maskiner, kar og stumper, som nogle lokale smede så efterfølgende svejser sammen til skræddersyede produktionsanlæg.

- Den måde, vi laver de her anlæg på, skulle også gerne få smagen frem i produkterne og vise, at vi gør det anderledes end de store mejerier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062