Direktøren projekterede selv sin nye produktionshal

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

- Det har været en vild og spændende rejse

Øget fleksibilitet, øget kapacitet og bedre muligheder for at udvikle nye produkter

Det er de tre nøgleord for den administrerende direktør og medejer i Kirkeby & Thrane, Kent Thrane, når snakken falder på, hvad den 1.500 kvadratmeter store udvidelse af Sinai Mejeri på Midtfyn skal medføre af gevinster for virksomheden.



- Øget kapacitet har jeg fået via flere ostekar, flere tanke og flere maskiner, der kan hjælpe med at pakke produkterne. Og fleksibiliteten har jeg fået via flere rum til at produktudvikle i, for det kunne vi ikke gøre i det gamle mejeri, og derfor er de her nye kvadratmeter yderst kærkomne, siger Kent Thrane.

To produktioner 
Foruden fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er taget i brug indtil videre - har udvidelsen skabt plads til et større kølerum og to ramper til vognmændenes lastbiler, når de om eftermiddagen kommer forbi Sandholts Lyndelse for at hente dagens produkter. Plus flere tanke, ostekar og andre produktionsanlæg.

For at udnytte kapaciteten og fleksibiliteten bedst muligt er den nye produktionshal forbundet med den gamle produktion via rørinstallationer til blandt andet damp, valle og kølevand og en medarbejdersluse.

- Det gør, at de to bygninger kan køre sammenhængende, men også uafhængigt af hinanden, forklarer Kent Thrane.

En vild og spændende rejse 
Selvom han ikke er udlært mejerist, har et langt liv i mejeribranchen givet ham så meget viden om osteproduktion, at Kent Thrane valgte at projektere alle nye linjer, maskiner og anlæg selv uden ekstern ingeniørhjælp. Hvilket ikke har været helt uproblematisk, medgiver han.

- Det har været en vild og spændende rejse, og et par gange undervejs har vi da også lige måtte trækket vejret.

Han understreger, at Sinai Mejeri ikke bare kan gå ud og købe færdige hyldevareløsninger til sin produktion. Den slags anlæg findes ikke på markedet.

I stedet tager Kent Thrane og hans kolleger selv ud til de små maskinforhandlere rundt omkring og køber brugte maskiner, kar og stumper, som nogle lokale smede så efterfølgende svejser sammen til skræddersyede produktionsanlæg.

- Den måde, vi laver de her anlæg på, skulle også gerne få smagen frem i produkterne og vise, at vi gør det anderledes end de store mejerier.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Nyhedsbrev

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Online Avis Arkiv

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Mere dansk mad på vej til Japan

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Løgismose Meyers fyrer topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Sjællandsk bryghus truet af fallit

Kaffekæden Riccos udskyder udlandsplaner

Ny teknologi skaber bedre fødevaresikkerhed

Vestfrost skal have ny direktør

Ugens grin: En rigtig sælger

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiAir sørger for alt

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Endnu en ERIKKILA SPARTAN traverskran er leveret til en kunde

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Hør godt efter her …

Process Engineering A/S er blevet certificeret!

ZF Danmark fører NIDEC Shimpo

Seminar om effektiv og sikker datahåndtering d. 2/10 hos IDA

Westrup A/S i Slagelse har fået forvandlet lagerplads til stort modulopbygg...

Den intelligente rottefælde

HN Group A/S tager ansvar og uddanner lærlinge

Uhing EasyLock ® - Manicus Teknik

EUs afhængighed af russisk gas skaber bekymring

Send til en kollega

0.23