23948sdkhjf

Direktøren projekterede selv sin nye produktionshal

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

- Det har været en vild og spændende rejse

Øget fleksibilitet, øget kapacitet og bedre muligheder for at udvikle nye produkter

Det er de tre nøgleord for den administrerende direktør og medejer i Kirkeby & Thrane, Kent Thrane, når snakken falder på, hvad den 1.500 kvadratmeter store udvidelse af Sinai Mejeri på Midtfyn skal medføre af gevinster for virksomheden.



- Øget kapacitet har jeg fået via flere ostekar, flere tanke og flere maskiner, der kan hjælpe med at pakke produkterne. Og fleksibiliteten har jeg fået via flere rum til at produktudvikle i, for det kunne vi ikke gøre i det gamle mejeri, og derfor er de her nye kvadratmeter yderst kærkomne, siger Kent Thrane.

To produktioner 
Foruden fire nye produktionslinjer - hvoraf den ene er taget i brug indtil videre - har udvidelsen skabt plads til et større kølerum og to ramper til vognmændenes lastbiler, når de om eftermiddagen kommer forbi Sandholts Lyndelse for at hente dagens produkter. Plus flere tanke, ostekar og andre produktionsanlæg.

For at udnytte kapaciteten og fleksibiliteten bedst muligt er den nye produktionshal forbundet med den gamle produktion via rørinstallationer til blandt andet damp, valle og kølevand og en medarbejdersluse.

- Det gør, at de to bygninger kan køre sammenhængende, men også uafhængigt af hinanden, forklarer Kent Thrane.

En vild og spændende rejse 
Selvom han ikke er udlært mejerist, har et langt liv i mejeribranchen givet ham så meget viden om osteproduktion, at Kent Thrane valgte at projektere alle nye linjer, maskiner og anlæg selv uden ekstern ingeniørhjælp. Hvilket ikke har været helt uproblematisk, medgiver han.

- Det har været en vild og spændende rejse, og et par gange undervejs har vi da også lige måtte trækket vejret.

Han understreger, at Sinai Mejeri ikke bare kan gå ud og købe færdige hyldevareløsninger til sin produktion. Den slags anlæg findes ikke på markedet.

I stedet tager Kent Thrane og hans kolleger selv ud til de små maskinforhandlere rundt omkring og køber brugte maskiner, kar og stumper, som nogle lokale smede så efterfølgende svejser sammen til skræddersyede produktionsanlæg.

- Den måde, vi laver de her anlæg på, skulle også gerne få smagen frem i produkterne og vise, at vi gør det anderledes end de store mejerier.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tomex prøver noget nyt: Tilbagegang

Fødevarekoncernens omsætning dalede cirka 70 millioner kroner

Vestfyen i minus vil ind på flere caféer

Bryggeriet vil også give Jolly Cola et løft

Coop donerer mad til udsatte familier i 80 byer

Nyt kalvekoncept er et hit

- Vi rammer skiven, konstaterer Danish Crown

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

Fynske slagterimaskiner slår pjalterne sammen

Nyhedsbrev

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Online Avis Arkiv

Delika tjente igen tocifret millionbeløb

Pålægsvirksomheden har lagt listeriasag bag sig

Fødevarestyrelsen lukkede to sorte slagtere

Antallet af sorte slagtere er faldet markant

Cateringfirma overtager kantinedrift

Ugens grin: Med konen på juleshopping

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hold øje med mærkningen på dit nytårskrudt

AVN Gruppen ønsker en glædelig jul & et godt nytår!

Kære kunde/samarbejdspartner

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

Årets nye HF Jensen produkt

Behov for plads? Kontakt EffiMat

Glædelig jul og godt nytår

Autodesk Inventor Large Assemblies, workshop

19. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

DIRIS A14 fra Socomec

Nyt sortiment af eksklusive kagemontre til bagerier

PMC Hydraulics vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul, samt et lykkebringende nytår.

SEEPEX Nordic A/S holder lukket fra den 22. december til den 1. januar!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Glædelig jul og godt nytår

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Tak for i år!

Hold buffeten varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

NYHED: Det pladsbesparende pallemagasin

KL Automatik er UL508A certificeret

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

JEROS hos Orkla Kims

Krøller, klæber eller sætter materialer sig fast i dine maskiner? 

Send til en kollega

0.186