23948sdkhjf

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

I Jelling nordvest for Vejle har kyllingeopdrætteren Hopballe Mølle åbnet sit helt eget slagteri - og har dermed fået styr på alle led i produktionen af de særlige Hopballekyllinger, som familievirksomheden har arbejdet med siden 2002.

Indehaver Brent Christensen regner med, at 190.000 kyllinger i år bliver slagtet på Hopballe Mølle, og han fastslår, at de "bestemt ikke" er halal.

- Halalslagtning på Hopballe, det kommer ikke til at ske, siger han med stor overbevisning.

- Vi er en lille nicheproduktion, og vi slagter danske kyllinger til danske forbrugere, uddyber Brent Christensen.

Tidligere har Hopballe Mølle fået lønslagtet sine kyllinger hos først Sødam og senest hos Rokkedahl Kylling i Nordjylland, hvor Hopballe frabad sig at få halalslagtet.

13 millioner
Brent Christensen har investeret 13 millioner kroner i det nye slagteri og en tilhørende afdeling til opskæring og forædling.

- Eller, det er faktisk kun 12,5 millioner. Der er stadig en halv million til uforudsete udgifter, konstaterer han.

Oprindeligt ville Hopballe Mølle kun have bygget opskærings- og forædlingsdelen, og have fortsat med at lade kyllingerne blive slagtet hos Rokkedahl. Men da konkurrenterne i Danpo-koncernen sidste sommer købte aktiemajoriteten i Rokkedahl, blev Hopballe Mølle ifølge Brent Christensen usikker på fremtiden og besluttede også at bygge et slagteri på hjemmebanen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Dermed er det ikke nødvendigt først at køre kyllingerne til Nordjylland og efter slagtningen at få dem kørt retur til Hopballe for at få dem parteret og forædlet.

Nu bliver de slagtet, parteret og pakket bare cirka 50-100 meter fra de stalde, hvor de vokser op - en opvækst, der ifølge Brent Christensen foregår med masser af plads.

- Vi har fem-seks kyllinger pr. kvadratmeter, i modsætning til økologernes 10 kyllinger pr. kvadratmeter og de konventionelle producenters 20-22 pr. kvadratmeter, påpeger han.

- Fantastisk mulighed

På slagteriet kan Hopballe Mølle slagte 800 kyllinger i timen, og selv om der er langt op til Danpos 12.000 kyllinger i timen, er det ikke noget, man bare uden videre sætter i gang, fastslår Brent Christensen.

- Vi har brugt tre måneder på at indkøre slagteriet; der er jo tale om helt nye maskiner, lokaler og medarbejdere. Man stikker ikke bare nøglen i, og så kører det, lyder den korte version.

Men nu er slagteriet oppe i omdrejninger, og Brent Christensen vil ikke udelukke, at der hen ad vejen bliver mulighed for at tage også andre producenters kyllinger ind.

- Det er i hvert fald en mulighed, at vi på sigt kan samarbejde med avlere, som vil være med under vores koncept. Men i første omgang har vi nu en fantastisk mulighed for virkelig at arbejde med vores eget produkt, siger Hopballe-ejeren, der har en produktionschef og seks andre ansatte på slagteriet.

Hopballe Mølle sælger en stor del af sine kyllinge-produkter til restauranter og kantiner, men har også en webshop, hvor almindelige forbrugere kan bestille.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (3)
Forsiden lige nu

Dan Ducks andesalg er gået helt i stå

Lortesagen: Dan Duck venter med at gå i retten med millionkrav

Alfa Laval vil spinde guld på alkoholfri øl

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

Arla næsten klar med plantedrikke

Juicefirma slår sig på sodavandsflasken

Nyhedsbrev

15.380 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Online Avis Arkiv

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Stjernekok efter kæmpehæder: Der er håb for gastronomien

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Himmerlandskød: Her er vores plan for Arla-mejeri

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Arla vil superkøle sig til nye markeder

Nyt fødevarenetværk dyrker det lokale

Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Efter et år som ostedirektør: Jeg har jo Nordex på rygraden

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Randers Street Food forsinket igen

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Fint messekit, til en god pris :)

Du kan nu få DANMARKS BILLIGSTE varmepumpe!!

4 facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!

Genvind op til 72% af din energi som varme

Har du et login til fyns-kran.dk?

Formstøbte membraner og bælge fra Gravlund Industrigummi

9 ting, du måske ikke vidste om det danske elmarked

Storkøkkenprojekt? - Lennart Thorson er specialist

SICK ansætter

Med få skridt kan du gøre en forskel

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Kranservice

Tip #2: Succesfuld dispensering af 2-komponent materiale

Genvind op til 72% af din energi som varme

Hvad er 3D scanning?

Nu får du ekstra skarpe priser på KROGE, OPHÆNG og STATIVER!

INOXPA udbygger programmet af pulvermixere.

Komplette faldsikringssæt fra Carl Stahl A/S

Har du hørt om vores kurser i Sikker Anhugning? (VIDEO)

Sådan undgår du at fare vild mod ISO 22000:2018

Produktnyhed fås kun hos Hans Følsgaard

Tjek Pumper fra KH-Technic ApS!!

PCSCHEMATIC Cabledim: Styr på 30% og 70% reglerne

TESTO – moderne klimakamre til klima- og temperaturtest

Send til en kollega

0.188