23948sdkhjf

Nyt kyllingeslagteri er "bestemt ikke" halal

I Jelling nordvest for Vejle har kyllingeopdrætteren Hopballe Mølle åbnet sit helt eget slagteri - og har dermed fået styr på alle led i produktionen af de særlige Hopballekyllinger, som familievirksomheden har arbejdet med siden 2002.

Indehaver Brent Christensen regner med, at 190.000 kyllinger i år bliver slagtet på Hopballe Mølle, og han fastslår, at de "bestemt ikke" er halal.

- Halalslagtning på Hopballe, det kommer ikke til at ske, siger han med stor overbevisning.

- Vi er en lille nicheproduktion, og vi slagter danske kyllinger til danske forbrugere, uddyber Brent Christensen.

Tidligere har Hopballe Mølle fået lønslagtet sine kyllinger hos først Sødam og senest hos Rokkedahl Kylling i Nordjylland, hvor Hopballe frabad sig at få halalslagtet.

13 millioner
Brent Christensen har investeret 13 millioner kroner i det nye slagteri og en tilhørende afdeling til opskæring og forædling.

- Eller, det er faktisk kun 12,5 millioner. Der er stadig en halv million til uforudsete udgifter, konstaterer han.

Oprindeligt ville Hopballe Mølle kun have bygget opskærings- og forædlingsdelen, og have fortsat med at lade kyllingerne blive slagtet hos Rokkedahl. Men da konkurrenterne i Danpo-koncernen sidste sommer købte aktiemajoriteten i Rokkedahl, blev Hopballe Mølle ifølge Brent Christensen usikker på fremtiden og besluttede også at bygge et slagteri på hjemmebanen.

Læs også: Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Dermed er det ikke nødvendigt først at køre kyllingerne til Nordjylland og efter slagtningen at få dem kørt retur til Hopballe for at få dem parteret og forædlet.

Nu bliver de slagtet, parteret og pakket bare cirka 50-100 meter fra de stalde, hvor de vokser op - en opvækst, der ifølge Brent Christensen foregår med masser af plads.

- Vi har fem-seks kyllinger pr. kvadratmeter, i modsætning til økologernes 10 kyllinger pr. kvadratmeter og de konventionelle producenters 20-22 pr. kvadratmeter, påpeger han.

- Fantastisk mulighed

På slagteriet kan Hopballe Mølle slagte 800 kyllinger i timen, og selv om der er langt op til Danpos 12.000 kyllinger i timen, er det ikke noget, man bare uden videre sætter i gang, fastslår Brent Christensen.

- Vi har brugt tre måneder på at indkøre slagteriet; der er jo tale om helt nye maskiner, lokaler og medarbejdere. Man stikker ikke bare nøglen i, og så kører det, lyder den korte version.

Men nu er slagteriet oppe i omdrejninger, og Brent Christensen vil ikke udelukke, at der hen ad vejen bliver mulighed for at tage også andre producenters kyllinger ind.

- Det er i hvert fald en mulighed, at vi på sigt kan samarbejde med avlere, som vil være med under vores koncept. Men i første omgang har vi nu en fantastisk mulighed for virkelig at arbejde med vores eget produkt, siger Hopballe-ejeren, der har en produktionschef og seks andre ansatte på slagteriet.

Hopballe Mølle sælger en stor del af sine kyllinge-produkter til restauranter og kantiner, men har også en webshop, hvor almindelige forbrugere kan bestille.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

TripleNine i stor millioninvestering

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Nyhedsbrev

15.069 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Online Avis Arkiv

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

29 millioner til smartere fødevareproduktion

Møllerups hamp kommer nu også ud i drikkevarer

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Hver fjerde nye danske øl er en India Pale Ale

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Udskæring af paté - Salicath ApS

Mælkeproteiner til fødevarer og drikkevarer

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Socomecs stærke produktserie af DC bryder

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Svensk mosteri tredobler lagerkapaciteten med automatisk løsning

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

Send til en kollega

0.226