23948sdkhjf

Gigantisk bryllupssucces og fars sidste ønske satte gang i flødebolleeventyr

Et brev fra hans afdøde far og en gigantisk succes ved et bryllup.

Det er to af årsagerne til, at fynboen Michael Møller Larsen nu er godt i gang med et flødebolleeventyr, som efter planen skal gøre hans produkt til en knaldgod forretning både herhjemme og i udlandet.

Virksomheden, som han stiftede for et år siden, hedder SweetNorth, og flødebollerne har navnet Ærli'.

Med base i Vissenbjerg på Fyn har Michael Møller Larsen udviklet en serie flødeboller, der er både økologiske og glutenfri, og som helt ekstraordinært kan holde sig friske i op til en måned. Og så er de med chokolade hele vejen rundt om skummet - ikke noget med en bund med marcipan, for Michael Møller Larsen kan ikke lide marcipan.

Han får dem p.t. produceret i syv varianter hos chokoladefabrikken Konnerup & Co. ved Faaborg, som kan klare en månedlig produktion på 4.000-5.000 Ærli'-flødeboller. Og det er slet ikke nok til at følge med efterspørgslen, fortæller Michael Møller Larsen.

- Lige nu må vi sige nej til nye kunder. Hvis vi havde kapaciteten til at skrue op for produktionen, kunne vi meget hurtigt fordoble eller tredoble salget, siger han.

- Gad vide ...
Michael Møller Larsen har været vant til, at hans flødeboller blev revet væk, lige siden han første gang bragte dem ud til en større forsamling. Og det var, før han overhovedet havde tænkt på det som en levevej.

- I begyndelsen af 2016 begyndte jeg at lave flødeboller bare til mig selv og min familie. Vi havde besøg af en glutenallergiker, og så lavede jeg en glutenfri version, som han var helt vild med. Derefter kunne jeg lige så godt fortsætte med at lave dem allesammen glutenfri.

- Kort tid efter var jeg til bryllup hos et vennepar, som gerne ville have 300 af mine flødeboller til festen. Det endte med, at jeg fik bestillinger på flere tusinde fra bryllupsgæsterne - og så begyndte jeg så småt at tænke "gad vide, om der er en forretning i det", fortæller den fynske flødebolleiværksætter.

Han begyndte også at sælge til andre venner og bekendte, og senere i 2016 var han kommet så langt, at han holdt møde med Coops afdeling for lokale varer i håb om, at Ærli' kunne komme på nogle af de lokale dagligvarehylder.

Skudt til hjørne
- Normalt spiser man højst to flødeboller, men Coop-manden sad og kørte fem-seks stykker ind i løbet af mødet. Han sagde, at det produkt var alt for godt til hans afdeling, og at det skulle ud landsdækkende. Men det krævede, at jeg skulle forlænge holdbarheden fra 10-12 dage, så den kom op på en måned.

- Det har jeg så gjort, og jeg har også holdt yderligere møder med Coop. Men en aftale er skudt til hjørne, fordi de gerne ville kunne sælge en million af mine flødeboller om året, og det kunne jeg slet ikke producere. Det gik simpelthen galt på den måde, at jeg prøvede at løbe, før jeg kunne kravle, konstaterer Michael Møller Larsen.

Mens han var godt i gang med at drømme om et kæmpestort flødebollehit blev hans far syg, og faderen døde i november 2017. Det var et forløb, som sugede masser af energi ud af Michael Møller Larsen, der indstillede de store planer. Lige indtil han fik et afskedsbrev, hvori faderen opfordrede ham til at holde fast i flødebollerne.

- Han skrev, at han havde kunnet se, hvor glad jeg var, da jeg lavede dem. Så et halvt års tid senere gik jeg i gang igen og stiftede SweetNorth, fortæller Michael Møller Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093