23948sdkhjf

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Selv om den handel, der igen bragte Ota Solgryn på danske hænder, nu er over tre måneder gammel, er havregrynene endnu ikke for alvor kommet helt hjem: De bliver indtil videre stadig produceret af morgenmadskæmpen Quaker Oats - på et sted, der ikke må offentliggøres.

Det afslører den nye boss for det ikoniske havregryns-brand, Christian Bring, i forbindelse med, at han gør klar til for alvor at promovere Ota Solgryn over for de danske forbrugere.

Christian Bring fortæller til Food Supply, at da Crispy Food, hvor han er direktør, købte Ota, var det en del af aftalen, at hverken prisen eller det nuværende produktionssted bliver oplyst. Sælgeren var amerikanske PepsiCo, som købte The Quaker Oats Company og dermed Ota Solgryn i 2011.

På pakkerne i de danske butikker kan man dog se, at de er produceret af Quaker Oats i Storbritannien.

Det bliver i 2020
Nu er de så på vej hjem til Danmark, hvor alle Ota Solgryn "inden så længe" skal produceres hos Crispy Foods søsterselskab Nakskov Mill Foods. Christian Bring kender ikke den præcise startdato endnu, men bekræfter, at det bliver i 2020.

Læs også: Ota Solgryn tilbage på danske hænder

- Vi producerer i forvejen den økologiske variant af Ota Solgryn i Nakskov, og det kan godt tænkes, at vi også skal til at gøre noget mere ud af at markedsføre dén, bemærker direktøren.

Med købet af brandet bringer Crispy Food for alvor Ota Solgryn hjem dertil, hvor det hele begyndte. Produktet blev således i en årrække fra 1913 produceret på en Nakskov-fabrik, som efter at have heddet Avena skiftede navn til Ota i 1915. Da fabrikken nogle få år senere brændte, opførte Ota en ny fabrik ved havnen i Nakskov, det nuværende Nakskov Mill Foods.

Læs også: Nicheproduktion giver gode resultater på Lolland-Falster

Allerede i 1930 blev Ota en del af det amerikanske The Quaker Oats Company, mens selve fabrikken i Nakskov siden 2002 har været ejet af den danske familiekoncern Koff, der også ejer Crispy Food.

Ota Solgryn-produkterne er på markedet i Danmark og Island.
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109