23948sdkhjf

Crispy Food bruger 25 millioner på at slå igennem med Ota Solgryn

Efter at have købt havregrynsbrandet Ota Solgryn hjem til Danmark for godt to år siden er morgenmadsproducenten Crispy Food godt i gang med at promovere de særdeles kendte havregryn.

Eller revitalisere, som Crispy Foods selv kalder det.

Ifølge kommerciel direktør Jette Ramsgaard bruger Crispy Food op imod 25 millioner kroner på Ota-brandingen fordelt på årene 2021, 2022 og 2023.

Millionsatsningen skal efter planen løfte Ota Solgryns markedsandele markant, konstaterer Jette Ramgaard.

- Vi har nu en markedsandel på cirka 13-15 procent målt i værdi. Den skal vi gerne have fordoblet i løbet af tre-fem år, siger hun.

Crispy Food købte Ota Solgryn af PepsiCo i september 2019.

Brandet havde i en årrække været ejet af Quaker under PepsiCo.

Efter at have bragt Ota Solgryn hjem til Danmark har Crispy Food udvidet Ota-udvalget med andre produkter, blandt andet to granola-varianter med navnet Solknas.

- Havregrynskategorien er domineret af private label-produkter, så der er hård konkurrence i markedet. Men danskernes fokus på sundhed og kvalitet vokser og vokser, og det taler selvfølgelig til vores fordel. Så vi synes, timingen er rigtig nu, påpeger den kommercielle direktør.

Opfrisket look

Hun og kollegaerne skød revitaliseringen i gang sidste år, hvor Ota Solgryn fik opfrisket sit look, og hvor der blev kørt ganske hårdt på med tv-reklamer.

I år og næste år kommer det til at handle mere om at være til stede på sociale medier, hvor man formentlig bedre kan nå de yngre forbrugere, fortæller Jette Ramgaard.

- Ota Solgryn har en utroligt høj kendskabsgrad, men der findes unge mennesker, som ikke kender det, siger hun.

Nogle af de mange millioner bliver desuden brugt på et projekt, hvor de to danske Tour de France-stjerner Cecilie Uttrup Ludwig og Kasper Asgreen er kørt i stilling som frontfigurer og ambassadører. De optræder blandt andet på Ota-pakkerne i forbindelse med, at Tour de France-feltet rammer Danmark til sommer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078