23948sdkhjf

Hidsig konflikt i bøfkæde spidser til: 3F tager os som gidsler

En konflikt mellem fagforbundet 3F og Jensens Bøfhus betyder, at medarbejdere i restaurantkæden siden jul har været uden løn.

Nu har medarbejderne fået nok og opfordrer til at droppe konflikten, skriver Berlingske.

155 ansatte fra Jensens Bøfhus har skrevet under på en erklæring, der opfordrer 3F til at sætte den nuværende konflikt i bero.

- 3F påstår at kæmpe medarbejdernes sag, men desværre er realiteten den, at 3F tager os som gidsler, lyder det i erklæringen ifølge Berlingske.

I snart et år har Jensens Bøfhus og 3F været i konflikt. Den bunder i en uenighed om en overenskomst, hvor Jensens Bøfhus ønsker at have samme overenskomst som Restaurant Flammen.

Og fordi Jensens Bøfhus er i konflikt med 3F, kan bøfkæden ikke få del i regeringens lønkompensationsordning. Derfor har kæden måttet fyre næsten 300 ansatte og sende mange hjem på orlov uden løn.

Direktør i Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, mener, at 3F lige nu burde indstille konflikten, så hans medarbejdere kan få lønkompensation.

I en pressemeddelelse skriver 3F, at man nu vil indkalde Jensens Bøfhus til møde om en løsning.

- Der kan ikke være tvivl om, at det, som både 3F og Jensens Bøfhus A/S nu skal kære sig om, er de unges situation. De står helt uden indtægtsgrundlag, og nu er det på tide, at parterne tager det ansvar på sig, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078