23948sdkhjf

- Vi har nye, profitable millionordrer lige om hjørnet

Stifter Allan Feldt fra juice- og sodavandsvirksomheden Seimei på Lolland er ikke i tvivl om, at det stadig er muligt at få en god forretning ud af den konkursramte virksomhed, som han har knoklet med siden 2016. 

I de år har Seimei haft et samlet underskud før skat på cirka 60 millioner kroner, og ifølge Allan Feldt har han dermed brugt sin opsparing på drikkevareproduktionen i Nakskov. Han blev mangemillionær, da han i 2006 solgte sin kildevandssucces, Aqua d'Or, til franske Danone.

- Seimei var inde i en fin og positiv udvikling på flere områder før konkursen. Vores salgsvækst lå på cirka indeks 230, og nye, profitable millionordrer til både on-trade, Salling Group og Dagrofa var enten lige begyndt eller skulle i gang her i oktober, oplyser Allan Feldt.

Desuden var der "meget positive dialoger" med mindst 10 lande på eksportmarkeder, der siden marts 2020 har været lukket ned for ny business, påpeger han.

- Ikke Sallings skyld

I forbindelse med konkursbegæringen forleden har det været fremme, at den hænger sammen med, at Seimei for nylig mistede Salling Group som kunde.

- Men det er slet ikke tilfældet. Denne konkurs er på ingen måde Sallings ansvar eller skyld. Det handler udelukkende om, at Salling løbende vurderer deres sortiment, og her var vores salgstal ud af butik ikke gode nok inden for juicekategorien.

- Derfor bliver vi i løbet af første kvartal 2022 udmeldt af sortimentet. Det er en helt normal løbende og fair proces. Vi har netop nu andre produkter på vej ind i Sallings sortiment. En millionordre, der har opstart her i oktober. Sådan går det frem og tilbage inden for samhandlen med detailhandlen, siger Allan Feldt.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke potentielle købere der har vist interesse i at overtage drikkevareproduktionen i Nakskov - bortset fra, at der er tale om folk fra både fødevarebranchen og andre brancher.

Der er ifølge Allan Feldt investeret cirka 35 millioner kroner i fabrikken, ikke mindst i masser af moderne produktionsudstyr.

Mest rustfrit stål

- Vi har indenfor de seneste fem år købt for 30 millioner kroner udstyr og ejendomme, men vi har nedskrevet det hurtigt, så det står bogført til bare otte millioner inklusive ejendomme for cirka fire millioner. Derfor er der jo lagt op til, at en køber kan gøre sit livs handel, siger han.

- Udstyret er mest rustfrit stål, og det bliver ikke sådan lige slidt ned. Den første produktionsmaskine, jeg købte i min tidligere virksomhed i 1995, kører så vidt jeg ved stadig, nævner han.

Varelageret er bogført til cirka 1,8 millioner kroner. Det består mest af emballage.

- For eksempel skal man købe et helt vognlæs glasflasker ad gangen. De koster cirka 250.000 kroner, nævner Allan Feldt.

Han erklærer sig klar til at fortsætte som direktør i virksomheden, hvis det lykkes at få konkursboet solgt. Og han har ikke opgivet håbet om, at det kan ske allerede i denne uge.

- Virksomheden er klar til stor vækst, da et investeringsprogram på cirka syv millioner kroner er gennemført i 2020 og 2021, fremhæver Seimei-stifteren og tilføjer, at især eksportordrer står foran at blive eksekveret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094