23948sdkhjf

80 utilfredse landmænd overvejer retssag mod Tican

Over 80 landmænd overvejer at føre en retssag mod svineslagteriet Tican i Thisted, fordi de mener, at de ikke får den efterbetaling, de er blevet lovet.

Det fortæller formanden for landsforeningen Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, til JydskeVestkysten.

- Når vi leverer grise til Tican, så har slagteriet lavet en kontrakt med vores medlemmer, der siger, at slagteriet betaler samme pris som Danish Crown. Det er så det, Tican viger fra i år, siger han til avisen.

Formanden anslår, at han selv mister cirka en halv million kroner i år, fordi han og de øvrige Tican-leverandører kun får 105 øre i efterbetaling pr. kilo svinekød. Danish Crown betaler i år 130 øre pr. kilo.

Advokat ser på sagen

Landsforeningen Danske Svineproducenter har bedt en advokat om at se på sagen og afventer nu, at advokaten kommer med en anbefaling om, hvad de skal foretage sig.

Tican-direktør Niels Jørgen Villesen siger til JydskeVestkysten, at han ikke vil diskutere sagen i pressen, så længe slagteriet er i dialog med sine leverandører.

Direktøren har dog over for erhvervsmediet AgriWatch afvist, at slagteriet har lovet at ville matche Danish Crowns afregningspris.

- Det, vi har stillet i udsigt, er, at vi gerne vil være førende på afregningsprisen på slagtesvin i Danmark. Det har desværre ikke været muligt i år. Vores ejer mener, at det her er markedsprisniveauet for grisene, sagde han i sidste uge til mediet med henvisning til ejerne i den tyske Tönnies-koncern.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078