23948sdkhjf

Bolchefolk med store planer: Snart klar med marcipanbrød og dessertchokolader

Planerne om en stor chokoladeproduktion er nu ved at tage form hos Møn Bolcher, der i efteråret flyttede fra Stege til meget større lokaler i Nykøbing.

Der er bestilt nye chokolademaskiner for cirka en million kroner - de bliver efter planen leveret i løbet af sommeren, så de er klar til produktion i efteråret, fortæller direktør Thomas Krøll til Food Supply.

Han og makkeren René Harms er allerede så småt i gang med at lave chokoladeprodukter i Nykøbing, hvor de i forvejen har købt udstyr til overtrækningsopgaver hos den danske producent Chocoma. Blandt andet andet er der blevet overtrukket 500.000 stykker lakrids i samarbejde med Bagsværd Lakrids.

- Næste skridt er, at vi får en maskine til produktion af marcipanbrød. Den er bestilt hos Krüger & Salecker i Tyskland, fortæller Thomas Krøll.

Sammen med René Harms og en af de ansatte, der er fødevareteknolog, er han i gang med også at udvikle dessertchokolader. Det sker i samarbejde med chokoladeleverandøren Barry Callebaut.

FIRE NYE ANSATTE

Møn Bolcher havde inden flytningen til Nykøbing otte ansatte i produktionen og fire i salgsafdelingen. Der er nu ansat yderligere fire i produktionen, hvoraf de tre er hyret til chokoladeafdelingen, fortæller direktør Thomas Krøll. 

Alt i alt anslår han, at virksomheden har investeret cirka tre millioner kroner i nyt udstyr siden flytningen fra Stege.

Der er således også købt en ny, italiensk æltemaskine til bolchemasse, nye kølebaner til både bolcher og chokolade og en ny pakkemaskine fra PM Pack i Horsens.

- Vi skal gerne have marcipanbrød og dessertchokolader klar til påskesalget, konstaterer direktøren.

Stor engrossatsning på vej

I første omgang bliver produkterne solgt i Møn Bolchers webshop og i en ny butik, der er ved at blive indrettet i tilknytning til produktionen.

- Det salg koncentrerer vi os om i første omgang og bliver helt trygge ved produktionen, inden vi begynder at have fokus på en stor engrossatsning, siger Thomas Krøll.

- Målet er, at vi over en periode på 8-12-16 måneder skal op og have en stor chokoladeproduktion, tilføjer han.

Virksomheden råder over cirka 8.000 kvadratmeter, hvoraf den bruger cirka halvdelen selv. Resten er lejet ud til en stribe andre virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079