23948sdkhjf

Ny produktionsmetode skal optimere nedkøling af fødevarer

Et konsortium med blandt andre Arla Foods, Tulip Food Company og Royal Greenland skal afdække mulighederne i nye teknologier inden for fødevarenedkøling.
Opvarmning og nedkøling af fødevarer i større industrier har i årtier været udført med traditionelle teknologier som damp, overbrusning og kold luft. Disse processer er tids- og energikrævende og indimellem ufleksible og upræcise. Med dette konsortium vil disse, og nye, processer blive udviklet og optimeret.

Visionen er at afdække mulighederne i nye teknologier, der optimerer produktivitet, udbytter og miljøbelastning samt sikrer kvalitet, sikkerhed og ensartethed, og som kan anvendes til at udvikle nye produkttyper.

Arbejdet tager udgangspunkt i produkter fra tre fødevareområder: pålæg fra kødvirksomhederne, rejer og sea-food fra fiskeindustrien og flødeost fra mejerierne. De 10 deltagende partnere får gennem konsortiet styrkede muligheder for forskning og innovation indenfor de ovennævnte processer.

Konsortiet vil endvidere potentielt kunne skabe udviklingsmuligheder hos virksomheder uden for konsortiet baseret på resultaterne, som udbredes gennem virksomhedernes markedsføring af nye produkter og know-how, via teknologisk rådgivning af kunder samt i regi af InSPIRe og Food Network.

Budget: 12,9 mio.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 5,6 mio.

Konsortiets deltagere
Virksomheder: Arla Foods, Tulip Food Company, Royal Greenland A/S, JBT FoodTech, BCH ltd., Dantech DK, Comsol, SMV 1, SMV 2

Forskningsinstitutioner: Danmarks Tekniske Universitet, University College Dublin

Rådgivnings- og videnspredningsparter: Teknologisk Institut, DMRI

Kilde: Styrelsen for Forskning og Innovation

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.386