23948sdkhjf

Konkursramte Skare Meat Packers mister ansatte

Tålmodigeden er ved at rinde ud hos medarbejderne i Skare Meat Packers.

Virksomheden blev begæret konkurs 1. februar, hvor samtlige ansatte blev sendt hjem med løn, og siden da har de ventet på at få en afklaring om deres fremtid.

Flere har dog allerede sagt farvel til virksomheden, fortæller Peder Pedersen, der er afdelingsformand for NNF Sydjylland, til JydskeVestkysten.

- De fleste vil helst tilbage til den arbejdsplads, de kender, mens andre har søgt andet arbejde. En del af dem har også bekræftet over for os, at de er startet eller starter i et nyt job. Og nogle med udenlandsk baggrund er rejst permanent til deres hjemland, siger afdelingsformanden til avisen.

Tirsdag har fødevareforbundet NFF inviteret sine medlemmer til et frivilligt informationsmøde, hvor medlemmerne vil få at vide, hvordan deres sag står i Lønmodtagernes Garantifond eller hvordan de skal forholde sig, hvis de bliver ledige.

Kurator Boris Frederiksen fortæller til AgriWatch, at det er for tidligt at komme med meldinger om et salg:

- Jeg tror ikke, at vi kigger ind i et salg lige de første dage. Det er helt standard, at vi holder medarbejderne så godt informerede, som vi kan og giver dem mulighed for at stille spørgsmål. Det her har stor betydning for dem og mange har været ansat i mange år, siger han.

262 medarbejdere er ifølge JydskeVestkysten inviteret til mødet, men Peder Pedersen vil ikke afsløre, hvor mange ansatte, der har sagt farvel til virksomheden. 

Skare-koncernen konkurs

Skare Meat Packers blev begæret konkurs 1. februar. Oprindeligt var der en frist på 14 dage til at få en afklaring, men fristen blev forlænget med yderligere 14 dage, da ni virksomheder i Skare-koncernen sidenhen er begæret konkurs.

Da konkursboet er blevet markant større, skal kuratellet - og mulige købere - have længere tid til at sætte sig ind i, hvad en overtagelse kan omfatte. 

Virksomheden blev begæret konkurs den 1. februar, og her blev samtlige ansatte sendt hjem med løn. Oprindeligt var der en frist på 14 dage til at få en afklaring, men den frist er blevet forlænget med yderligere 14 dage.

Siden midten af januar har Skare-koncernen været i en mediestorm, da det kom frem, at Fødevarestyrelsens Rejsehold i december var på to kontrolbesøg, der endte med en hård kritik af Skare Meat Packers. 

Ved det andet kontrolbesøg 8. december beslaglagde Fødevarestyrelsen 256 tons gammelt kød og politianmeldte virksomheden. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Milliardkoncern træder ud af planteselskabs ejerkreds - krise ødelagde direktørs ambitiøse plan
Fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes rykker tættere på
Aarstiderne sparker udlandsplaner til hjørne
Salling Group udpeger nye direktører for Nettos tyske afdeling
Redningsplan er slut for Skares personlige holdingselskab
Optimismen er tilbage hos Meyers: Vil fordoble salget til foodservice
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.078