23948sdkhjf

Medie: Kurt Skare kan stadig komme tilbage på sporet efter grønt lys i retten

Stifteren af den konkursramte kødkoncern Skare, Kurt Skare, har stadig mulighed for at få sin personlige økonomi tilbage på ret kurs.

Finans fortæller således, at Skifteretten i Esbjerg torsdag har godkendt den rekonstruktionsplan, som Kurt Skare og rekonstruktør Henrik Selchau mener er realistisk.

Dermed undgår Kurt Skare at gå personligt konkurs, og hans holdingselskab, Kurt Skare Holding ApS, er også reddet i første omgang.

- Ifølge skifterettens kendelse »må det antages«, at der er fuld dækning til de anmeldte krav i forbindelse med rekonstruktionen. Rekonstruktøren og Kurt Skare har nu seks måneder til at gennemføre planen, og derved er kødhandleren også sikret ikke at ende i personlig konkurs det næste halve år, skriver mediet.

Finans nævner også, at ifølge en statusoversigt i forbindelse med rekonstruktionen er Kurt Skares samlede ejendomme, kapitalandele, grund og lignende opgjort til en værdi på 178 millioner kroner.

Afgørelsen i Esbjerg kom i forlængelse af, at FødevareWatch torsdag skrev, at Skare-konkursboernes kuratorer undrer sig over en disposition foretaget af Skare-koncernens ledelse:  Dagen før konkurserne i -koncernen blev der barberet 110 millioner kroner i gæld væk. Der var tale om en gældspost, som Kurt Skares personligt ejede selskaber i Frankrig og Spanien stod for.

- Vi har ikke kunnet få en forklaring på, at man på det tidspunkt fandt anledning til at kigge ind i det her, siger en af konkurssagens kuratorer, Boris Frederiksen, til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078