Klumme: Alternativ desinfektion og forbedret produktionshygiejne
Produktivitet og optimering af rengøringsprocesser er vigtige konkurrenceparametre i levnedsmiddelindustrien.
Her spiller optimering i rengøringsprocesser en væsentlig rolle, samtidig med at der kan opnås øget produktivitet.
Tænk fødevaresikkerhed ind i optimering
En øget produktivitet og optimering af rengøringsproceduren kan få alvorlige konsekvenser, hvis der ikke samtidig tænkes på fødevaresikkerhed. Optimeringen kan blive så udtalt, at der på sigt opleves kvalitetssvigt i produkterne.
Kvalitetssvigt sker nødvendigvis ikke lige efter, at optimeringen er tilendebragt. Der kan gå flere uger, før udfordringen med vigende produktkvalitet viser sig.
Derfor er det vigtigt, at levnedsmiddelvirksomheder holder sig ajour med de nyeste tanker omkring optimering af produktionshygiejne og de nyeste desinfektionsmetoder.
På denne måde kan virksomhederne opnå besparelser i såvel anvendt kemikalie, vand- og tidsforbrug og samtidig sikre en høj og måske endda forbedret produktkvalitet.
Bedre produktionshygiejne med øget produktkvalitet og længere holdbarhed
En forbedret produktionshygiejne giver levnedsmiddelvirksomheder mulighed for at opnå bedre produktkvalitet og længere holdbarhed på produktet. For at kunne opretholde en god produktionshygiejne er det vigtigt at have et produktionsmiljø, der er tilstrækkelig affugtet.
En lav fugtighed i produktionen vil reducere antallet af mikroorganismer, af den simple grund, at lav fugtighed forringer mikroorganismernes betingelser for vækst.
En forbedret produktionshygiejne kan også opnås ved anvendelse af en kontinuert behandling af produktionsudstyret med ultralyd og damp på særlig hygiejnisk udsatte steder. Udstyret kan f.eks. være transportbånd, skærende udstyr mv. Den forbedrede hygiejne giver mulighed for at udsætte rengøringen samtidig med, at produktkvaliteten opretholdes.
Den forbedrede produktionshygiejne giver endvidere mulighed for længere produktionstid og en forbedret mikrobiologisk kvalitet af produktet. Dermed skabes et bedre produkt med en længere holdbarhed.
inSPIRe og FORCE Technology afholder en temadag om alternativ desinfektion og forbedring af produktionshygiejnen d. 14. marts 2013 i Vejen.
Få mere info her eller kontakt Annette Baltzer Larsen på mail .