23948sdkhjf

Producent vil samle lager og produktion i samme bygning - men møder modstand fra lokale

Co-Ro planer om at investere op mod 500 millioner kroner i et opdateret fabriksanlæg med en 25 meter høj lagerbygning møder modstand fra nogle af de borgere, der bor nærmest anlægget.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

I stedet for at være spredt rundt omkring ønsker producenten af læskedrikke og frys-selv is at samle alle funktioner under ét one-plant-anlæg.

- Vi har vendt og drejet og gennemanalyseret alle elementer af virksomheden og både brugt interne og eksterne eksperter for at finde frem til, hvordan vi laver en ny compoundfabrik, hvor vi får samlet produktion og lager med et logisk flow af varer. Det har vi ikke i dag. Blandt andet har vi i dag seks forskellige lagre, og man må med traktor køre is frem og tilbage flere gange mellem forskellige bygninger. Det er hverken bæredygtigt, effektivt, logisk eller med gode rammer for medarbejderne, forklarer Co-Ro-direktør Søren Holm Jensen til avisen.

De lokale beboere er ifølge avisen bekymrede for støj- og lugtgener samt en forandret udsigt ved udvidelsen af det opdaterede fabriksanlæg.

Direktøren fortæller til avisen, at koncernen på forhånd har undersøgt alternative løsninger, såsom at lave en nedgravning af højlageret eller at bygge en lavere bygning med et større grundareal. Men disse løsninger giver andre komplikationer, og derfor er Co-Ro endt med nuværende forslag.

Co-Ro har haft produktion i Frederikssund i mere end 50 år. 

Fabrikken er designet til, at Co-Ro i de kommende år skal vækste mindst fem procent om året, hvis alt går efter planerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094